Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Politirapporten:

Cyklist kørt på hospitalet efter uheld

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 23-årig mandlig cyklist var tirsdag aften ude for et færdselsuheld i Højbjerg, hvor han efterfølgende måtte køres på hospitalet.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Uheldet skete, da en 18-årig mandlig bilist tirsdag klokken 18.15 kom kørende ad Skanderborgvej og skulle svinge til højre ad Ringvej Syd, da han kørte ind foran den 23-årige cyklist, der cyklede ligeud ad Skanderborgvej.

Cyklisten røg over bilen og ned på asfalten, og blev kørt til hospitalet for nærmere undersøgelse. Han var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade.

Den 18-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, oplyses det i døgnrapporten.

Døgnets øvrige hændelser

Kørte uden kørekort og mistede bilen

Mandag klokken 17.35 kørte en patrulje på Edwin Rahrs Vej i Brabrand bag ved en bil, hvor de kunne se, at føreren sad og tastede på sin mobiltelefon, mens han kørte, hvilket førte til at bilen slingrede. Betjentene fik standset bilen i krydset ved Åby Ringvej og tog kontakt til den 28-årige mandlige fører, der blev sigtet for at have brugt håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Den 28-årige mand oplyste selv, at det var ham, der ejede bilen, men at han ikke havde noget kørekort. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret. Ved opslag i politiets systemer kunne betjentene se, at det var tredje gang inden for kort tid, at den 28-årige mand var blevet sigtet for at køre i sin bil på trods af, at han ikke har noget kørekort. Derfor blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Mistænkelig bil undersøgt

Tirsdag klokken 23.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en mistænkelig bil holdt parkeret på en parkeringsplads i området ved filmbyen i Aarhus. Da betjentene ankom til stedet og fik kontakt til bilen, kunne de se, at der sad tre personer, der alle virkede påvirkede af stoffer.

Betjentene ønskede derfor at visitere dem alle, men det ønskede den ene af dem, en 42-årig mand, ikke at deltage i og han begyndte at hidse sig op og skabe sig overfor betjentene. Han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger ved at modsætte sig anholdelse.

I forbindelse med visitationen af ham fandt betjentene en mindre mængde kokain, som han også blev sigtet for at besidde. De to andre blev ikke fundet i besiddelse af noget af interesse for politiet.

Anholdt og sigtet for at smadre et par briller

Tirsdag klokken 22.08 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 25-årig mand, der var blevet antastet af en ukendt mand på Skolebakken i Aarhus. Den 25-årige havde siddet på en bænk sammen med et bekendt, da den ukendte mand pludselig var kommet hen til dem og oplyst, at han var fra politiet.

Herefter havde manden taget fat i den 25-åriges trøje, taget hans briller af og kastet dem ned på jorden, hvorefter han havde trampet på dem. Den 34-årige gerningsmand befandt sig lige i nærheden, da patruljen ankom til stedet, og han blev anholdt og sigtet for hærværk på brillerne.

14-årige pige stjal fra H&M

Tirsdag klokken 16.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra H&M på Skt. Clemens Torv i Aarhus C, hvor personalet havde tilbageholdt en mindreårig butikstyv. En medarbejder i butikken havde været i gang med at lægge tøj sammen, da hun kunne høre at alarmen gik ved udgangspartiet. Da medarbejderen gik hen mod udgangen så hun, at en pige med en netpose i hånden begyndte at løbe ud af butikken og ind i nabobutikken.

Medarbejderen løb efter hende, og da pigen så dette, smed hun netposen fra sig og løb ind i en elevator. Elevatoren kan dog kun anvendes af personale med adgangskort, så pigen blev pågrebet og erkendte, at netposen tilhørte hende, og at den indeholdt varer, som hun havde stjålet fra H&M. Pigen blev ført ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet. Da pigen kun var 14 år, blev hendes forældre og de sociale myndigheder underrettet.

Brand i knallert

Tirsdag klokken 17.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en knallert på Jernaldervej i Aarhus V. Da patruljen ankom til stedet, var knallerten helt udbrændt, og der var umiddelbart ingen vidner til branden. Årsagen til branden kendes ikke.

Færdsel

Tirsdag klokken 07.31 skete der et færdselsuheld på Jernaldervej i Aarhus V. En 48-årig mandlig bilist kom kørende på Jernaldervej, da han skulle svinge til venstre. Bagved kom en 23-årige kvinde kørende, og da hun forsøgte at undvige en fodgænger, der var på vej over vejen, så hun ikke, at bilen foran havde bremset ned for at dreje, og hun kørte derfor ind i den 48-åriges bil. Den 23-årige kvinde blev kørt til kontrol på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag klokken 15.32 skete der et færdselsuheld på Bjødstrupvej i Tranbjerg. En 67-årig mandlig cyklist kom kørende ad Bjødstrupvej, da han blev overhalet bagfra af en bil, der blev ført af en 32-årig kvinde. I forbindelse med overhalingen blev cyklisten ramt af bilens sidespejl, så han styrtede på cyklen.

En 25-årig mandlig cyklist skal være glad for, at der ikke skete mere, end der gjorde, da han tirsdag eftermiddag var ude for et færdselsuheld. Klokken 17.17 blev han ramt af en bil i det centrale Aarhus, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En 53-årig kvindelig bilist kom kørende ad Skanderborgvej og skulle svinge til venstre ad Marselis Boulevard, da hun kørte sammen med den 25-årige mandlige cyklist, der kom fra modsatte side og skulle lige over i krydset. Cyklisten røg ind over bilen og ned på asfalten, og han blev efterfølgende tilset i en ambulance, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade ved uheldet.

Den 53-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt, oplyser politiet i døgnrapporten.

Indbrud

På Vestervang i Aarhus C begået tirsdag den 22/9 klokken 11.25

På Stadion Allé i Aarhus C begået tirsdag den 22/9 klokken 12.04

På P.P. Ørums Gade i Aarhus C begået tirsdag den 22/9 mellem klokken 04.00 og klokken 12.15

Publiceret 23 September 2020 20:56