Arkivfoto.

Politiet jagtede flugtbilist i Aarhus med over 160 km/t

I nat klokken 02.27 holdt en patrulje for rødt lys i krydset Havkærvej/Viborgvej i Tilst, da betjentene bemærkede en bil, der svingede til venstre fra Holmstrupgårdsvej og ud på Viborgvej. Den ene af betjentene genkendte straks føreren af bilen, som var en 20-årig mand, der ikke har noget kørekort.

Patruljen satte derfor efter bilen for at få føreren til at standse, men han satte i stedet farten op, selvom patruljen satte både horn og lygter og til. På vej ud af Viborgvej, hvor man må køre 70 km/t, nåede patruljebilens speedometer op på den anden side af 160 km/t i jagten på bilen, der dog havde fået et godt forspring.

I krydset ved Tilst Vestervej foretog føreren af bilen en nødopbremsning og påkørte en kantsten, hvilket betød, at patruljebilen fik kontakt til bilen igen, hvorefter eftersættelsen fortsatte i høj fart ud af Tilst Vestervej. Da patruljen nåede til Tilst Østervej/Kastedvej mistede betjentene bilen af syne og måtte i første omgang opgive eftersættelsen.

Kort efter modtog politiet en anmeldelse fra en borger, der havde set den eftersatte bil blive parkeret på Elstedvej i Terp i det nordlige Aarhus, hvorefter flere personer, der virkede til at være helt oppe at køre, forlod stedet. Der blev sendt flere patruljer til stedet, blandt andet en hundepatrulje, der kunne gå spor efter de forsvundne personer.

Kort tid efter blev tre mænd på 20, 28 og 29 fundet på et loft, hvor de havde gemt sig for politiet. De blev alle anholdt og kørt ind til politigården i Aarhus. Den 28-årige mand havde en ulovlig foldekniv på sig og blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

Den 20-årige mand, der havde kørt bilen, blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for flere overtrædelser af færdselsloven, herunder at have kørt alt for hurtigt, for manglede agtpågivenhed og for kørsel uden førerret.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 23 September 2020 11:40