Hans Kristian Skibby.

Hans Kristian Skibby. Foto: Steen Brogaard

Politiet: Vold mod DF'er var ikke politisk motiveret

Folketingspolitiker Hans Kristian Skibby, Dansk Folkeparti, blev mandag formiddag overfaldet af en 23-årig mand, der slog ham med en knytbæve på siden af hovedet.

Overfaldet skete ved letbanestationen Klokhøjen ved Lisbjerg, hvor 51-årige Skibby inspicerede stationen sammen med medarbejdere fra Aarhus Kommune.

De var som de eneste stået af toget ved Klokhøjen foruden den 23-årige mand, som ifølge Hans Kristian Skibby stod og kiggede underligt på ham og fulgte efter politikeren og de kommunale medarbejdere, da de gik fra stedet.

Han nærmede sig gruppen og sprang pludselig frem og slog politikeren, mens han sagde 'så kan du lære det', har Skibby forklaret.

"Jeg er jo valgt i området, og han gik direkte efter mig, så sammenholdt med hans kommentar er der meget, der tyder på, at det handler om mig som politiker," sagde MF'eren til bt.dk.

Den 23-årige voldsmand blev anholdt af politiet, som har afhørt ham blandt andet med henblik på at finde ud af, om overfaldet var politisk motiveret, hvilket kan give en større straf.

"Vi har vurderet, at voldsmanden ikke bevidst gik efter politikeren og ikke var klar over, at han var folkevalgt," siger Janni Lundager, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

Den 23-årige mand er derfor 'kun' sigtet for (almindelig) vold. Han bor i Aarhus N.

jr

Publiceret 15 September 2020 15:56