Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Stor retssag mod bandefolk:

14 mænd tiltalt for groft kniv- og pistoloverfald

14 personer fra bandemiljøet i Aarhus er anklaget for at have deltage i groft overfald

Onsdag begynder retssagen i Aarhus mod 14 mænd, der er tiltalt for i januar at have overfaldet tre andre mænd med adskillige slag og spark, truet dem med knive og pistoler og tvunget dem ind i tre forskellige biler.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet er de 14 mænd alle en del af bandemiljøet.

Natten til den 16. januar fik politiet oplysninger om, at tre mænd var ved at blive overfaldet i Gellerup. Fire biler stak af fra stedet, da politiet ankom, og flere patruljer satte efter.

Den ene bil blev standset i Tilst, hvor fire mænd straks blev anholdt. De tre andre biler blev standset på motorvejen ved Vejle efter et samarbejde med Sydøstjyllands Politi, og her blev yderligere ti mænd anholdt.

Sigtet for at udsætte betjente for fare

De 14 mænd er alle tiltalt for vold af særlig brutal eller farlig karakter, trusler, ulovlig tvang og frihedsberøvelse. Den ene mand er desuden tiltalt for at have udsat to betjente for fare, da han under flugten styrede sin bil direkte mod patruljebilen. Patruljen nåede dog at undvige og blev derfor ikke ramt.

"Det er et groft og planlagt overfald, de er tiltalt for, og det er anklagemyndighedens opfattelse, at episoden var egnet til at skabe en konflikt mellem kriminelle bandegrupperinger. Derfor er der rejst tiltale efter en såkaldt bandeparagraf i straffeloven. Paragraffen betyder, at der kan udmåles en strengere straf, hvis de tiltalte bliver dømt," siger specialanklager Jesper Rubow.

På grund af sagens karakter og de mange tiltalte vil Østjyllands Politi have øget opmærksomhed ved retsmøderne.

Der er afsat 11 retsmøder til sagen, og det forventes, at der falder dom i begyndelsen af november.

dp

Publiceret 14 September 2020 09:56