Arkivfoto:

Arkivfoto: Danni Paulsen

Gemte våben i kælderen:

Nu skal to mænd i fængsel

To aarhusianere er blevet idømt fængselsstraffe for våbenbesiddelse

To aarhusianske mænd på henholdsvis 29 år og 30 år skal flere år i fængsel, efter de begge fredag eftermiddag er blevet dømt skyldige i at have opbevaret ulovlige våben under særligt skærpende omstændigheder i en kælder i Risskov.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det var et tip, der i marts måned ledte Østjyllands Politi til kælderrummet, hvor der lå to oversavede jagtgeværer, en revolver og en del ammunition gemt.

Den 29-årige blev idømt tre års fængsel, mens den 30-årige, der ifølge sin forklaring kun havde været i besiddelse af våbnene i få sekunder, blev idømt fængsel i to år og ni måneder.

Det var blandt andet dna-spor og optagelser fra videoovervågning, der fik de to mænd dømt. Den 29-årige boede i en lejlighed i samme bygning, som våbnene blev fundet, og han blev kort efter politiets opdagelse anholdt og senere varetægtsfængslet. Den 30-årige mand blev først anholdt i juni efter nogle måneders efterforskning, oplyser politiet i pressemeddelelsen.

”Dommen viser endnu en gang, hvor alvorligt retten ser på besiddelse af skydevåben. En afgørende vurdering ved denne dom var, hvornår der er tale om en strafbar besiddelse af et våben, og hvor kortvarig en besiddelse kan være. Jeg er tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i, at der var tale om en strafbar besiddelse, selvom den 30-årige angiveligt kun havde skydevåbnene på sig ganske kort tid,” siger specialanklager Jesper Rubow i pressemeddelelsen.

Den 30-årige nægtede sig skyldig i besiddelse af våbnene, i dét han forklarede, at han kun kortvarigt havde rørt dem. Han ankede dommen på stedet,

Den 29-årige erkendte at have været i besiddelse af et af våbnene, men nægtede at det skulle være under særligt skærpende omstændigheder. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Begge blev varetægtsfængslet efter dommen, oplyser Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 28 August 2020 16:03