Botanisk Have i Aarhus er gjort til hotspot område.

Botanisk Have i Aarhus er gjort til hotspot område. Foto: Østjyllands Politi

Botanisk Have bliver hotspot: Politiet advarer om opholdsforbud

Botanisk Have i Aarhus er fra i dag klokken 15 et såkaldt hotspot, som Østjyllands Politi vil holde ekstra øje med for at undgå, at for mange mennesker forsamles.

"Vi kan se, at parken er et meget populært sted for de unge at samles, og vi forventer, at der kommer ekstra mange i løbet af weekenden. Vi er bekymrede for, at der pludseligt kan blive for mange mennesker samlet på ét sted med risiko for at sprede smitte," skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politidirektør Kirsten Dyrman oplyste på dagens pressemøde om ophævelse af coronarestriktioner i Aarhus, at politiet har efterretninger om, at unge mennesker igen i aften og i morgen aften vil samles i Botanisk Have og andre grønne områder.

"Hvis der kommer for mange, og de er for tætte, vil vi straks skride ind med opholdsforbud. Det vil sige, de bliver bedt om at forlade stedet, og hvis de ikke lytter, får de en bøde," sagde politidirektøren til pressemødet på rådhuset i Aarhus.

Kirsten Dyrman sagde, at politiet i aftentimerne har kørt rigtig meget til Botanisk Have og andre grønne områder i Aarhus på baggrund af klager fra naboer.

"Det er typisk unge, der mødes, og når festen bliver løssluppen, begynder de at blande sig."

Ud over at holde øje med hvor mange, der forsamler sig i Botanisk Have, har politiet også fokus på høj musik. Østjyllands Politi har i de seneste dage beslaglagt flere soundbokse og uddelt bøder til folk, der har skruet alt for højt op for musikken.

"Det fortsætter vi med, hvis det bliver nødvendigt," oplyser politiet.

jr

Publiceret 28 August 2020 14:45