Retten i Aarhus.

Retten i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi

Indbrudstyv kørte på 1. klasse: Nu venter 5 år i fængsel

En 25-årig mand fra Trige har erkendt sig skyldig i indbrud, hæleri, narkosalg og ulovlig våbenbesiddelse og har fået en dom på fem års fængsel.

Indbruddene blev begået i sommeren og efteråret 2019 mod østjyske virksomheder. Det gik udover blandt andet et par isenkræmmere, en IT-virksomhed, en virksomhed der sælger e-cigaretter, og en butik der sælger designertøj og tasker.

Under efterforskningen af sagerne fandt politiet ud af, at han også havde brugt en meget dyr, stjålet bil til at køre rundt og begå indbruddene i samt besiddet og videredistribueret mindst 1 kilo kokain til en større gruppe kunder i Østjylland.

Den 12. november slog politiet til og anholdt den dengang 24-årige mand og to andre, hvoraf den 24-årige og en 27-årig mand blev varetægtsfængslet og har været det lige siden. Ved anholdelsen af manden fra Trige blev der fundet koster fra indbrud, en peberspray og to totenschlægere.

Tirsdag var sagen for Retten i Aarhus, hvor han tilstod fem indbrud i virksomheder, hvorfra der var stjålet varer for over 700.000 kroner, et tyveri fra en virksomhed, to mislykkede forsøg på indbrud i virksomheder, et indbrud i en bil, hæleri af en bil til en værdi af godt 250.000 kroner samt tre andre tilfælde af hæleri ved at være fundet i besiddelse af stjålne genstande. Han tilstod også anklagerne om narkosalg og våbenbesiddelse.

”Jeg er tilfreds med dommen, som sender et klart signal om, at narkotika og organiseret indbrudskriminalitet giver straffe, som man kan mærke,” siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest, Morten Rasmussen, i en pressemeddelese fra Østjyllands Politi.

Den 27-årige mand, der stadig er varetægtsfængslet i sagen, har endnu ikke fået dom i sagen.

jr

Publiceret 26 August 2020 11:30