Se video:

Stod bag voldsomt gaderøveri - hvem er de?

Østjyllands Politi efterlyser to mænd, der mistænkes for at stå bag et groft gaderøveri i Åbyhøj

Af
Jonas Wrede Hansen

Video: Østjyllands Politi

Østjyllands Politi vælger torsdag at offentliggøre en video i håbet om at finde frem til to mænd, der mistænkes for at stå bag et groft gaderøveri.

En 55-årig mand blev søndag, 26. juli klokken 23.28 udsat for et groft gaderøveri i Åbyhøj. Den 55-årige har forklaret til politiet, at han var på ferie og boede i et kolonihavehus i byen. Søndag aften var han ude at gå en aftentur, og da han kom til overgangen mellem Vibyvej og Åbyvej, blev han opmærksom på to personer, der gik på den anden side af gaden.

De to mænd tog kontakt til ham og spurgte, hvad klokken var. De trak derefter begge en kniv og gav ham besked på at udlevere sine penge. De to mænd sparkede og slog den 55-årige mens han lå ned, og han udleverede derefter sin pung til dem.

(Artiklen fortsættes under videoen)

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Forsøgte at betalte med stjålne kort

Den 55-årige mand fik ved røveriet blandt andet stjålet to Mastercards, der umiddelbart efter røveriet blev forsøgt anvendt ved brug af kontaktløs betaling på Circle K på Silkeborgvej i Brabrand.

Her kom først én person ind og forsøgte at betale kontaktløs, men uden held, da kortet i mellemtiden var blevet spærret. Efterfølgende kom en anden person ind, iført samme jakke eller én helt magen til, og forsøgte at betale med det andet kort, men ligeledes uden held, oplyser Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

Østjyllands Politi vil gerne høre fra personer, der kan genkende de to mænd på videoen eller som måtte have andre oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

jwh

Mændene beskrives begge som

  • Mænd
  • Somaliske af udseende
  • Ca. 17-20 år
  • Ca. 180 cm høje
  • Almindelig kropsbygning

Kilde: Østjyllands Politi

Publiceret 20 August 2020 11:19