Kisten bliver båret til gravstedet.

Kisten bliver båret til gravstedet. Foto: Marie Ravn, JP Aarhus.

Begravelse i Aarhus måtte afbrydes to gange

Deltagere til begravelse risikerer sigtelse for at overtræde forsamlingsforbuddet

Der var alt for mange deltagere, da en 22-årig muslimsk mand torsdag eftermiddag skulle stedes til hvile ved en udendørs begravelse på Vestre Kirkegård i Aarhus.

Østjyllands Politi var til stede for at sikre, at der ikke mødte flere op end tilladt. Udendørs begravelser og bisættelser for nylig blev omfattet af forsamlingsforbuddet på 200 personer.

Politiet var til stede ved begravelse.

Politiet var til stede ved begravelse. Foto: Marie Ravn, JP Aarhus.

Politiet vurderede, at der var for mange, da begravelsen skulle i gang klokken 14, så den blev afbrudt og en del af deltagerne blev bedt om at forlade stedet. Mange vendte dog tilbage, da begravelsen blev genoptaget, så den blev atter afbrudt, oplyser Østjyllands Politi. Først i tredje forsøg spredte deltagerne sig tilstrækkeligt til, at begravelsen kunne genneføres.

"Politiet vil nu ud fra observationerne fra begravelsen vurdere, om der er grundlag for at foretage sigtelser af deltagerne til begravelsen,” siger politiinspektør Martin Løye.

Ifølge Jyllands-Postens reporter på stedet var der omkring 400 personer til begravelsen af den 22-årige mand, som for to uger blev fundet dræbt af skud i en bil i Vårkjærparken i Viby.

Yousef El Souki, der tidligere på måneden blev skudt i en bil i Viby bliver begravet fra Vestre Kirkegård kl. 14.
I lyset af tidligere stor-begravelse i det muslimske miljø, der blev kendt som et af arnestederne for smittespredning - er det interessant at finde ud af, hvor mange der dukker op, og om det overstiger forsamlingsforbuddet på maks 200 personer til udendørs begravelser og bisættelser. Foto: Marie Ravn

Yousef El Souki, der tidligere på måneden blev skudt i en bil i Viby bliver begravet fra Vestre Kirkegård kl. 14. I lyset af tidligere stor-begravelse i det muslimske miljø, der blev kendt som et af arnestederne for smittespredning - er det interessant at finde ud af, hvor mange der dukker op, og om det overstiger forsamlingsforbuddet på maks 200 personer til udendørs begravelser og bisættelser. Foto: Marie Ravn Foto: Marie Ravn, JP Aarhus.

Styrelsen for patientsikkerhed har tidligere peget på, at en anden begravelse for nylig i Aarhus med op mod 500 deltagere kan have været medvirkende til, at coronasmitten blussede op i Aarhus. På det tidspunkt var der ikke loft over antal deltagere ved udendørs begravelser.

jr

Publiceret 20 August 2020 16:45