Arkivfoto

Arkivfoto

Stor politiaktion:

12 personer anholdt

Politiets efterforskningsenhed Særlig Efterforskning Vest (SEV) gennemførte tirsdag, i samarbejde med politiet i Sydøstjylland, Nordjylland, Østjylland og Særlig Efterforskning Øst, en anholdelsesaktion flere steder i landet

Politiet slog tirsdag til på flere adresser i blandt andet Aarhus-området og på Djursland i en sag om store mængder af narkotika.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ved aktionen blev ni mænd og tre kvinder i alderen 24 til 60 år anholdt og sigtet for at have erhvervet og videredistribueret store mængder amfetamin. Anholdelserne fandt sted i Nørresundby, Vejle, Horsens, på Djursland, i Aarhus-området og på Københavns Vestegn. Under ransagningerne blev der fundet både amfetamin og våben.

”De anholdte er efter vores vurdering at betragte som andet led i distributionskæden ved at have aftaget amfetamin fra bagmændene for derefter at sælge det videre til andre,” siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen, i pressemeddelelsen

Højtplacerede bagmænd fængslet

Det er resultatet af en længerevarende efterforskning mod den organiserede narkokriminalitet, der tirsdag endte med at få de 12 personer anholdt. Sagen udspringer af en større politiaktion, der fandt sted 28. juli i Odder-området. Her blev der fundet flere hundrede kilo amfetamin og to mænd og en kvinde blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet for dobbeltlukkede døre.

”Det er vores vurdering, at der blandt de anholdte er flere højtplacerede bagmænd fra det organiserede, kriminelle miljø. De har været første led i distributionskæden og har forarbejdet amfetaminen, og sådanne personer er det vigtigt at vi får stillet til ansvar som led i bekæmpelsen af den organiserede narkokriminalitet,” fortsætter Carit Andersen i pressemeddelelsen..

Af de 12 personer, der blev anholdt tirsdag, bliver otte mænd og tre kvinder onsdag klokken 09.00 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, oplyses det i pressemeddelelsen.

”Der er tale om en sag, hvor politiet har lavet et stykke meget flot efterforskningsarbejde - og det er det, der gør, at vi i dag kan fremstille yderligere 11 personer i denne sag,” siger advokaturchef, Sine Cully.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning ved dagens grundlovsforhør. Derfor kan politiet ikke oplyse ydereligere om sagen.

jwh

Publiceret 19 August 2020 08:22