Ældre mand fik stjålet kontanter af tricktyv.

Ældre mand fik stjålet kontanter af tricktyv. Modelfoto: Adobe Stock.

Politirapporten: Havde fremmed mand i huset i to timer

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport 18. august 2020

Havde fremmed mand i huset i to timer

Mandag kl. 12.00 fik en 70-årig mand besøg i sit hus på Strandagervej i Egå. En dansk mand på ca. 30 år ringede på døren og udgav sig fra et være fra et ukendt firma. Manden oplyste, at han skulle ind og tjekke noget post, men den 70-årige mand forstod ikke helt, hvad han skulle inde hos ham.

Den 70-årige satte sig ud i sin have, mens den ukendte mand gik rundt inde i huset. Manden kom to gange ud i haven og talte med den 70-årige, og da der var gået næste to timer spurgte den 70-årige, om manden mon snart var færdig. Manden oplyste, at han lige skulle ordne det sidste, hvorefter han gik igen. Efterfølgende opdagede den 70-årige mand, at der var forsvundet kontanter fra hans pung.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man ikke lukker fremmede personer ind i sit hjem. Er man i tvivl om, hvem de er, hvor de kommer fra eller hvad deres ærinde er så bed om at se noget ID og få eventuelt et telefonnummer til det firma, som vedkommende oplyser at han/hun kommer fra.

Butikstyv taget på fersk gerning

Mandag kl. 12.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Tøjeksperten i Storcenter Nord i Aarhus N, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. Vagten oplyste til politiet, at han havde set manden stjæle to jakker fra stativerne uden for butikken. Vagten havde derfor grebet fat i manden og bedt ham følge med ind i et baglokale, hvorfra der blev ringet efter politiet.

Da betjentene ankom til stedet blev den 28-årige mand sigtet for butikstyveri og for narkobesiddelse, da der i forbindelse med visitationen af ham blev fundet en mindre klump hash i hans højre bukselomme. Det viste sig desuden, at Københavns Politi ønskede at komme i kontakt med manden, da han skulle sigtes og afhøres til en anden sag fra København.

Gemte dåseøl i ærmet

Mandag kl. 15.19 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Føtex i Guldsmedegade i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en butikstyv. Vagten havde set kvinden tage to dåseøl og gemt dem i sit ærme, hvorefter hun, uden at betale for dem, var gået mod udgangen, hvor vagten havde taget fat i hende. Da politiet ankom til stedet blev den 34-årige kvinde sigtet for butikstyveri.

Brandvidne havde skunk i lommen

Mandag kl. 20.38 kørte en patrulje til Tranbjerg, hvor der var anmeldelse om, at der var brand i en skraldespand og at tre personer var set løbe fra stedet. Da betjentene ankom, havde brandvæsnet allerede slukket ilden, og betjentene gik i gang med at tale med vidner på stedet. Her tog de blandt andet kontakt til en 17-årig dreng, som gik i retning væk fra skraldespanden.

Den 17-årige insisterede på, at han ikke kendte noget til branden. Til gengæld fandt betjentene en pose med skunk i hans lommer, som han måtte indrømme, at have kendskab til.

Den 17-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko. Da skraldepanden var af metal, pådrog hverken den eller andre sig skader ved branden.

Færdsel

Mandag kl. 13.08 skete der et færdselsuheld i krydset Jernaldervej/Åby Ringvej i Hasle, Aarhus Vest. En pt. ukendt bilist foretog et venstresving fra Åby Ringvej ind mod Jernaldervej, da vedkommende påkørte en 78-årig cyklist, der kom kørende ligeud ad Åby Ringvej. Bilisten flygtede herefter fra stedet, men bilen blev kort efter fundet henkastet på Bronzealdervej, og blev taget med af politiet. Den 78-årige cyklist blev tilset på stedet i en ambulance, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Færdsel

Mandag kl. 16.37 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Tilst. Tre biler, ført af henholdsvis en 55-årig mand, en 52-årig mand og en 35-årig mand, stødte sammen i et harmonikasammenstød. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Indbrud i private hjem i Aarhus

På Strandagervej i Egå begået mandag den 17/8 mellem kl. 12.00 og kl. 14.00

På Balagervej i Viby begået mellem fredag den 14/8 kl. 16.30 og mandag den 17/8 kl. 16.00

jr

Publiceret 18 August 2020 17:00