Gerningsstedet på hjørnet af Karen Blixens Boulevard og Inger Christensens Gade i Gellerup.

Gerningsstedet på hjørnet af Karen Blixens Boulevard og Inger Christensens Gade i Gellerup. Øxenholt Foto

Ny anholdelse i sag om drabsforsøg ved påkørsel af mand på restaurant

24-årig sigtes for drabsforsøg og grov vold

Af
Jeppe Rafn

Opdatering: Den 24-årige mand blev varetægtsfængslet frem til 11. september.

En 24-årig mand er blevet anholdt og bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, hvor politiet vil kræve ham varetægtsfængslet for drabsforsøg og grov vold.

Drabsforsøget skete ved en forsætlig påkørsel af en 31-årig mand, der 17. juli om aftenen sad ved et bord udenfor Restaurant Zyara i Gellerup. Han blev påkørt to gange af en personbil og kom i klemme mellem bilen og restaurantbygningen, hvorefter føreren af bilen ifølge politiet steg ud og stak offeret flere gange med en kniv.

Føreren er en anden 24-årig mand, som blev anholdt umiddelbart efter episoden og dagen derpå fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i fire uger frem til 14. august. Han har fået forlænget sin varetægtsfængsling i yderligere fire uger frem til 11. september, oplyser Østjyllands Politi til Lokalavisen Aarhus.

Ifølge politiet var der tale om et planlagt drabsforsøg, der var aftalt mellem mindst tre personer, som alle var i bilen og medbragte knive og pistoler.

Der er således mindst én gerningsperson på fri fod, og politiet vil derfor anmode om lukkede døre ved dagens grundlovsforhør, så der ikke kommer oplysninger frem, der kan skade den videre efterforskning.

Publiceret 18 August 2020 10:00