Arkivfoto

Lang og vild biljagt i Aarhus i nat: Kørte overfor mange røde lys, på cykelsti og mod færdselsretningen

Natten til tirsdag kl. 01.45 blev en patrulje i krydset ved Gudrunsvej/Åby Ringvej i Brabrand opmærksom på en bil, der kom kørende imod dem med meget høj fart. Patruljen vendte rundt og kørte efter bilen, der kørte over for rødt lys i krydset Åby Ringvej/Åhavevej og fortsatte ad Åhavevej i meget høj fart. Patruljen forsøgte med både horn og lygter at få føreren til at standse bilen, men uden held, skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Bilisten fortsatte med al for høj fart ad Marselis Boulevard og kørte igen overfor rødt lys i krydset ved Dalgas Avenue. Det gentog sig i krydset ved Strandvejen og igen i krydset Strandvejen/Oddervej.

Farten blev nu sat endnu højere op, men i mellemtiden havde en af politiets hundepatrulje stillet sig klar med stop sticks, der blev kastet ud på Oddervej. Bilisten undveg dog og kørte videre ad Oddervej, hvor en anden patrulje tæt på krydset på Lyseng Allé parkerede en politibil på tværs af kørebanen for at få bilisten til at stoppe. Det lykkedes dog heller ikke at stoppe bilisten, der undveg og fortsatte sin kørsel ad Oddervej, kørte overfor rødt lys i krydset på Ringvejen og fortsatte ad Ringvejen.

I krydset ved Holme Parkvej havde en anden patrulje stillet sig klar med stop sticks på Oddervej, og denne gang virkede de efter hensigten, idet bilens venstre fordæk kørte over dem. Føreren fortsatte dog sin kørsel, men nu ad cykelstien langs Oddervej. I krydset Ringvejen/Christian X’s Vej kørte han endnu engang over for rødt lys og fortsatte ad Christian X’s Vej i modsat færdselsretning.

Nu kom der gnister fra det venstre forhjul, og bilen kunne ikke køre længere, og den 53-årige mandlige fører af bilen blev anholdt på stedet. Han er foreløbigt sigtet for adskillige overtrædelser af færdselsloven og for vold mod polititjenestemand ved at have påkørt en patruljebil undervejs.

jr

Publiceret 18 August 2020 16:00