Foto:

Foto: Michael Drost-Hansen/Ritzau Scanpix

Politiet opretter tre nye hotspots i Aarhus

Østjyllands Politi forsøger at være på forkant ved torsdag klokken 14 at oprette tre nye hotspots i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

På et pressemøde torsdag formiddag om covid-19-situtationen i Aarhus har Østjyllands Politi netop proklameret, at der oprettes tre nye hotspots i Aarhus.

Det drejer sig om strandene Den Permanente og Bellevue samt 'Den Spanske Trappe' ved Immervad og Åen nær Magasin i det centrale Aarhus.

"De tre steder bliver fra klokken 14 omdannet til hotspots, for der forventer vi, at rigtig mange mennesker forsamles, når der kommer godt vejr, og vi vil gerne være på forkant," fortæller Klaus Arboe, chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi.

"Det betyder også, at hvis det samlede antal mennesker udgør en særlig smitterisiko, kan vi hurtigt oprette et opholdsforbud," fortsætter han.

Tiltaget fra Østjyllands Politi sker efter, at der er sket en voldsom stigning i antallet af smittede i Aarhus, og med udsigten til varmt vejr de næste dage, er der en risiko for, at smittetallet stiger. Det er dog ikke politiets ønske, at aarhusianerne undlader at gå udenfor.

"Jeg har en klar bøn: 'Gå ud og nyd det gode vejr, men prøv at søge derhen, hvor der er plads. Spred jer, der er plads til os allesammen'," lyder det fra Klaus Arboe.

Ved de tre hotspots vil der være ekstra tilsyn, men Østjyllands Politi vil patruljere rundt i hele Aarhus og Østjylland og være til stede, hvor der er mange mennesker.

Publiceret 06 August 2020 11:19