Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Politiet advarer:

Vær på vagt hvis du får dette telefonopkald

En ældre mand blev tirsdag snydt af en telefonfusker

Det kan hurtigt blive en dyr fonøjelse, hvis man ikke lige er på vagt, når man får et opkald fra en person, man ikke kender. Det lærte en 80-årig aarhusianer på den hårde måde, da han tirsdag blev snydt for flere tusinde kroner, efter han havde haft en telefonfusker i røret. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Det virkede ellers i starten som en venlig mand, der ringede den 80-årige op. Manden præsenterede sig således som NETS-medarbejder.Han forklarede den ældre aarhusianer, at han kunne se, at der var nogle kriminelle, der var i gang med at lave nogle overførsler fra den 80-åriges konto. Derfor skulle manden bruge den 80-åriges kontooplysninger, så han kunne stoppe de lyssky aktiviteter.

Han fik på den måde overtalt den 80-årige til at udlevere kontooplysningerne, inden de afsluttede samtalen. Senere opdagede den 80-årige mand, at der var hævet flere tusinde kroner fra hans konto, fremgår det af døgnrapporten.

Østjyllands Politi oplyser, at det har set samme fremgangsmåde flere gange før og opfordrer til, at man aldrig udleverer kontooplysninger, NemID eller andre personlige oplysninger til andre.

jwh

Publiceret 05 August 2020 14:13