Arkivfoto.

Arkivfoto.

Drab i Aarhus:

Politiet anholder 40-årig

Politiet har anholdt en mand og sigtet ham for drabet ved Jydsk Væddeløbsbane i Aarhus

En 40-årig mand fra København blev tirsdag aften anholdt og sigtet for drab på den 25-årige mand, der den 22. juli blev fundet død ved væddeløbsbanen i Aarhus.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvori det oplyses, at manden fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Aarhus onsdag klokken 13.30.

Anholdelsen sker dagen efter, at to mænd blev varetægtsfængslet for at have medvirket til en stor hashhandel til en værdi af 1,6 millioner kroner. En handel, som Østjyllands Politi, vurderer hænger sammen med drabet ved væddeløbsbanen.

”Efterforskningen peger i stigende grad på, at motivet til drabet skal findes i en narkohandel mellem to persongrupper. Vi har nu anholdt yderligere en person i sagen, som vi mener kan knyttes direkte til drabet, men vi har fortsat et stort efterforskningsarbejde foran os. Et arbejde som vi forventer vil afdække yderligere personer med en rolle i sagen, ” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

Af hensyn til efterforskningen anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere detaljer om sagen.

Tilknytning til det kriminelle miljø

Det var omrking klokken klokken 19.10 onsdag 22. juli, at den 25-årige mand blev ramt af skud på en p-plads ved Observatorievejen ved Jydsk Væddeløbsbane. Politi og ambulancer var hurtigt på stedet og gav førstehjælp, men han døde i ambulancen.

Den 25-årige mand var rapper og gik under kunstnernavnet Shmur. Det oplyste hans manager Prasad Balakumar i en pressemeddelelse, som efter drabet blev sendt til flere medier.

Ifølge Østjyllands Politi var afdøde en del af det kriminelle miljø i Aarhus, og drabet var et led i en rivalisering i de kriminelle miljøer.

JP Aarhus talte med vidner til skudepisoden ved travbanen, der fortalte, at der lød flere skud, som blev affyret meget hurtigt efter hinanden, og at offeret faldt om ved en hestefold, mens to mørke stationcars kørte væk.

Den 25-årige aarhusianer blev efterladt dødeligt såret og døde i ambulancen på vej til hospitalet.

jwh

Publiceret 05 August 2020 13:04