Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Politirapporten: Hotdog-finte betød anholdelse

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport for Aarhus

En 26-årig mand blev tirsdag klokken 23.28 anholdt, efter han havde stjålet tre kartoner cigaretter fra 7-Eleven på Vesterbro Torv i Aarhus. Den 26-årige havde bedt om at købe de tre kartoner cigaretter, og da ekspedienten lagde dem på disken, bad han hende om også at lave to franske hotdogs til ham.

Idet ekspedienten vendte sig om for at gøre pølser og brød klar, snuppede manden cigaretterne og løb ud af butikken. Et vidne løb efter, og en patrulje kom hurtigt til stedet og fik fat i den 26-årige, der blev anholdt og sigtet for tyveri.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Døgnets øvrige hændelser

Tyve forsøgte forgæves at gemme sig

En kvinde, der tirsdag aften lidt over klokken 21 var ude at lufte sin hund på Eskelundvej i Viby, kontaktede politiet, da hun så et par mistænkelige mænd ved genbrugspladsen. Mændene luskede rundt inde på pladsen, der var lukket, og lidt derfra holdt en varevogn.

Politiet mente også, at det lød lidt for mystisk, og en patrulje kørte derfor straks til stedet. Her så betjentene de to mænd, der stod på toppen af en mur ind til genbrugspladsen. Da mændene opdagede patruljen hoppede de ned fra muren og løb i fuld fart i hver sin retning.

Betjentene satte også i løb, og kort efter fandt de en 46-årig mand, som lå på maven og gemte sig bag en jordbunke. Han blev anholdt med det samme.

Den 46-åriges makker var umiddelbart ikke til at finde, men en hundepatrulje kom til assistance, og en politihund fik færten af den anden mand. Hunden ledte betjentene til en nærliggende mose, hvor den begav sig ind i nogle siv og begyndte at gø. Gemt bag sivene sad en 59-årig mand, som betjentene også lagde i håndjern.

Den 59-årige havde nogle mobiltelefoner på sig, som han havde taget fra genbrugspladsen, og mændene havde også lagt noget tøj, dæk og andet elektronik klar til at tage med derfra.

Begge blev sigtet for tyveri, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Betjente beslaglagde hash og peberspray

En bil med fire mænd vakte tirsdag klokken 16.20 en patruljes mistanke, da de så den køre rundt på Park Allé i Aarhus. Betjentene fik kontakt til mændene, der blev visiteret, og bilen blev ransaget.

Ved førersædet lå en joint, som den 18-årige fører af bilen blev sigtet for at have på sig. I lommen på en 19-årig mand lå en peberspray, og han fik derfor en sigtelse for overtrædelse af våbenloven.

Færdsel

Tirsdag klokken 18.37 blev en 34-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Åbyhøj. Det var en kvik borger, der kontaktede politiet, da han bemærkede, at den 34-årige kørte meget slingrende og usikkert.

Indbrud

På Mejløvænget i Tilst begået mellem søndag d. 2/8 og tirsdag d. 4/8 klokken 14.00

På Livøvænget i Tilst begået mellem søndag d. 2/8 klokken 16.00 og tirsdag d. 4/8 klokken 16.30

jwh

Publiceret 05 August 2020 14:36