Modelfoto

Tyv lå og beklagede sig: Politihund havde fået bid

Politihund snusede to formodede indbrudstyve op

En 24-årig mand, der var ude at køre i arbejdsøjemed fra sin arbejdsplads i Anelystparken i Tilst, hørte i nat klokken 00.52 en alarm fra et af de omkringliggende firmaer.

En port stod åben, og en hvid kassevogn holdt klar, og han så to personer stå og pille ved en jernkæde, der sad på et hegn, der omkransede de udendørs varer foran Jysk i Anelystparken.

Da de to personer fik øje på ham, stak de af i kassevognen, men han fulgte efter dem i sin egen bil, indtil de standsede ved genbrugspladsen på Jernaldervej, hvor 2-3 personer steg ud og løb væk.

Kort efter ankom en af politiets hundepatruljer til stedet og satte hundene til at gå spor efter de flygtede personer. Efter en kort gåtur mod Skjoldhøjkollegiet kunne hundeføreren høre nogen, der beklagede sig inde ved en affalds-ø. Det viste sig, at hunden havde fået 'bid' og havde fat i foden på en 22-årig mand, der sad og gemte sig sammen med en 24-årig mand.

Begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveri ved at have forsøgt at skaffe sig adgang til det aflåste område ved Jysk. Politiet er nu ved at få afklaret, om der var en tredje medgerningsmand, som det ikke lykkedes betjentene at lokalisere.

Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jr

Publiceret 06 July 2020 11:19