Arkivfoto

Arkivfoto

Politirapporten: Udlænding kunne ikke betale bøde - fik bilen beslaglagt

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Et par betjente fra Østjyllands Politi havde kun lige nået at stille klar til færdselskontrol torsdag kl. 8.45 på Silkeborgvej i Åbyhøj, da de opdagede en bilist, som kørte uden sele. De fik dirigeret bilen ind til siden og henvendte sig til føreren, som viste sig at være en 53-årig udenlandsk statsborger, som har bopæl i Tyskland.

Han kunne ikke fremvise et kørekort, og da betjentene undersøgte bilen nærmere, viste det sig, at de nummerplader, der sad på den, var afmeldte. Den 53-årige forklarede, at bilen ikke var indregistreret, og han havde fundet nogle nummerplader i en skraldespand, som han havde sat på i stedet.

Betjentene fik nu godt gang i bødeappen, hvor de kunne notere sigtelser for:

• Kørsel uden sele

• Kørsel uden medbragt kørekort

• Manglende registrering af bil

• Ulovlig omgang med hittegods

• Manglende lovpligtig forsikring

Den samlede bøde nåede op på 6.500 kroner, som den 53-årige blev bedt om at betale med det samme, da han ikke bor i Danmark.

Han meddelte, at han ikke kunne betale bøden, og derfor beslaglagde politiet bilen. Den 53-årige må nu enten betale bøden eller finde en alternativ måde at komme tilbage til Tyskland på.

Fanget med narkoposer i hånden

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje fik torsdag kl. 16.30 på Vestergårdsvej i Viby øje på en mand, som virkede mistænkelig. Manden kørte langsomt rundt i sin bil i området, og betjentene, som var i civil, besluttede at undersøge sagen nærmere. De gik hen til bilen, hvor de med det samme kunne se bilisten sidde med flere salgsposer med narko i hånden.

Det var en 20-årig mand, som sad med poserne, og han blev straks anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Ud over poser med hash og skunk, fandt betjentene også nogle tusinde kroner i kontanter, som sammen med narkoen blev beslaglagt.

Berusede mænd i slagsmål

En borger kontaktede torsdag kl. 21.40 politiet, da hun så to berusede mænd i slagsmål på Vester Allé ved Mølleparken i Aarhus. Da politiet kom frem, lå den ene af parterne, en 17-årig ung mand på jorden og ømmede sig. Han var dog umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Et vidne udpegede den anden part i slagsmålet. Det var en 31-årig mand, som stadig befandt sig i Mølleparken.

Patruljen vurderede ud fra deres afhøringer, at mændene havde haft nogle uoverensstemmelser, og at det så havde udviklet sig til et decideret slagsmål. Begge mænd blev sigtet for at forstyrre den offentlige orden, og den 17-årige blev for en sikkerheds skyld kørt til tjek på skadestuen.

Færdsel

Torsdag kl. 7.54 skete der et færdselsuheld i krydset Oddervej/Holmskovvej i Malling. En 19-årig kvindelig bilist kørte sammen med en bil ført af en 44-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 19-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 16.24 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Trige. En 56-årig mand kørte op bag i en bil ført af en 45-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. Den 56-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Torsdag kl. 17.16 skete der et færdselsuheld i krydset Nørregade/Paradisgade i Aarhus C. En 40-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en 29-årig kvindelig cyklisten. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Fjældevænget i Aarhus V mellem onsdag d. 24/6 kl. 15.00 og torsdag d. 25/6 kl. 11.45

Publiceret 26 June 2020 17:48