Arkivfoto: Mostphotos

Arkivfoto: Mostphotos

Mor sprøjtede bakteriefyldt urin ind i sin lille drengs blodårer: Her er hendes dom

En 24-årig kvinde blev torsdag ved Retten i Odense idømt to et halvt års fængsel for at have udsat sin lille søn for vanrøgt og mishandling - en mishandlingen som skete i perioden juni 2018 til juni 2019, da sønnen var 1-2 år gammel.

Kvinden blev fundet skyldig i, at hun over for sundhedspersonalet opdigtede, at barnet havde utallige krampeanfald og urinvejsinfektioner. Kvinden afleverede den ene urinprøve efter den anden, der stammede fra en tidligere urinvejsinfektion, sønnen havde haft.

De opdigtede sygehistorier medførte, at barnet blev udsat for unødvendige lægebesøg og indlæggelser, hvor han fik medicin, fik anlagt drop i en blodåre samt lagt et kateter, som kvinden flere gangesatte ud af funktion.

Forløbet kulminerede med, at hun anvendte den gamle bakteriefyldte urin til at sprøjte ind i både drengens kateter og i hans drop, hvilket medførte, at han blev alvorligt syg.

Det lykkedes hende igennem et helt år at vildlede både sin kæreste, øvrige familie og det sundhedsfaglige personale, så de på den måde også deltog i den helt unødvendige behandling af sønnen.

Kvinden opfylder ifølge dommen kriterierne for lidelsen Münchausen by proxy.

Mishandlingen blev opdaget efter, at personalet ved Aarhus Universitetshospital havde fattet mistanke til kvinden. Hospitalet underrettede derfor Middelfart Kommune, og kommunen anmeldte den 3. juni 2019 sagen til Fyns Politi. Samme dag blev kvinden anholdt.

Hun udbad sig ved dagens dom betænkningstid i forhold til, om hun vil anke sagen.

jn

Publiceret 26 June 2020 08:50