Arkivfoto.

Arkivfoto.

Politirapporten: 20-årig anholdt efter hærværk på letbanestation

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Natten til torsdag klokken. 00.52 blev politiet tilkaldt, da flere vidner havde set en ung mand med en stor sten, som han brugte til at ødelægge to infostandere på letbanestationen på Vestre Strandallé i Risskov. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Da patruljen ankom til stationen, udpegede vidnerne en 20-årig mand, som sad i letbanen, og ham nåede betjentene lige at få fat i, inden toget kørte.

Han blev anholdt og sigtet for hærværk. Den 20-årige havde også en taske på sig, som han havde taget fra en 16-årig dreng, som kortvarigt havde sat den fra sig på stationen. Det kostede en sigtelse for tyveri oven i hærværkssigtelsen.

Den 20-årige forklarede, at han var fuld og derfor ikke kunne huske, at han skulle have ødelagt eller stjålet noget, fremgår det af døgnrapporten.

Døgnets øvrige hændelser

Brand i affaldscontainer

Politi og brandvæsen blev natten til torsdag klokken. 2.19 kaldt til en brand i en affaldscontainer på Gårdagervej i Åbyhøj. Ilden havde bredt sig til et mindre skur, som containeren stod i, og der opstod også brandskader på en nærliggende bygning. Ingen personer kom til skade ved branden, som brandvæsnet hurtigt fik slukket.

Brandårsagen er endnu ukendt, men Østjyllands Politi formoder, at den er påsat og hører gerne fra evt. vidner, som har set nogle mistænkelige personer omkring gerningsstedet natten til torsdag.

Politihund fandt narko skjult i bil

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede onsdag klokken. 13.24 en bil med tre unge mænd på Vester Allé i Aarhus, og da det lugtede kraftigt af hash fra bilen, besluttede betjentene sig for at undersøge bilen nærmere. En narkohund blev tilkaldt, og den snusede sig frem til noget hash gemt under førersædet og en del salgsposer med hash og skunk, som var gemt bag et panel i bilen.

De tre mænd, der er hhv. 17, 17 og 20 år, blev alle anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Færdsel

Onsdag klokken. 8.17 skete der et færdselsuheld i krydset Paludan Müllers Vej/Gustav Wieds Vej i Aarhus C. En 53-årig mand kørte op bag i en bil ført af en 30-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade. Den 53-årige blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Onsdag klokken. 9.45 skete der et færdselsuheld i krydset Oddervej/Moesgaard Allé i Højbjerg. En 76-årig mandlig bilist foretog et venstresving ind foran en bil ført af en 53-årig mand, som ikke kunne nå at undgå sammenstødet. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til. Den 76-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Onsdag klokken. 19.42 blev 53-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, efter han var kørt op bag en bil i krydset Fiskerivej/Hjortholmsvej i Aarhus C. Føreren af den bil, der blev påkørt, var en 66-årig kvinde, som umiddelbart ikke kom noget til. Den 53-årig blev også sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende.

Onsdag klokken. 20.15 blev en 36-årig mand standset af en patrulje, der så ham lave et ulovligt venstresving ad Sønder Allé i Aarhus. Da betjentene bad den 36-årige om at identificere sig, udgav han sig først for at være sin bror, men det blev opdaget af patruljen, der sigtede ham for at opgive falsk navn. Derudover blev han sigtet for at køre uden førerret, da han er frakendt kørekortet, og han bilnøgler blev taget fra ham.

Natten til torsdag klokken. 00.05 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand.

jwh

Publiceret 11 June 2020 19:02