Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

To personer anholdt efter angreb på politi og busselskab i Gellerup:

"Fuldstændig uacceptabelt"

Politiet bekræfter, at man måtte benytte tåregas mod ballademagere i Gellerup

Søndag aften og natten til mandag var den gal igen i Gellerup, hvor der har været uroligheder siden fredag, efter en knivbevæbnet mand blev skudt i benet til en Stram Kurs-demonstration i Digterparken.

Østjyllands Politi har ikke villet udtale sig om aftenens og nattens hændelser, men bekræfter nu i en pressemeddelelse, at man søndag måtte benytte tåregas mod uromagerne.

Politiet oplyser, at en gruppe unge ved 22-tiden kastede sten på en bus, hvorefter Midttrafik indstillede al kørsel i området. Senere samledes gruppen på Karen Blixens Boulevard for at lave en barrikade af byggematerialer.

Her måtte politiet bruge tåregas for at få de unge og barrikaden fjernet.

To 18-årige mænd blev anholdt klokken 23.29, da politiet standsede en bil på Edwin Rahrs Vej. I den lå flere våben og noget brændbar væske.

Flere gange i løbet af aftenen blev der ifølge politiet kastet med sten, fyrværkeri og balloner med maling mod politiets biler. Heldigvis blev ingen betjente ramt.

Derudover blev der tre gange sat ild i skraldespande i det vestlige Aarhus.

"Vi fortsætter selvfølgelig med at være meget synlige i Aarhus Vest, og ud over vores patruljering og efterforskning så har vi også opjusteret vores forebyggende indsats og vores samarbejde med kommunen. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats," siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Østjyllands Politi vil løbende forsøge at identificere de gerningsmænd, som ikke bliver anholdt på stedet i forbindelse med stenkast og lignende.

dp

Publiceret 08 June 2020 09:50