Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Politiet indfører særlig zone i Gellerup: Her fordobles straffen for kriminalitet

Østjyllands Politi opretter en særlig zone som følge af de seneste dages uroligheder i Gellerup

På baggrund af de seneste dages uroligheder i det vestlige Aarhus indfører Østjyllands Politi fra og med mandag aften klokken 22.00 en strafskærpelseszone i et afgrænset område ved Gellerupparken. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Det betyder, at straffen for bestemte former for utryghedsskabende kriminalitet som eksempelvis hærværk, vold mod politiet, brandstiftelse og overtrædelse af våbenloven som udgangspunkt bliver fordoblet, hvis det foregår inden for zonen.

”Vi har nu gennem flere dage set, at en gruppe uromagere påsætter brande og kaster med sten og fyrværkeri og på den måde skaber stor utryghed blandt det store flertal af lovlydige borgere i området. Vi vurderer, at strafzonen kan være et værktøj til at slå ned på de personer, der laver ballade og på den måde skabe ro for alle andre derude, ” siger politiinspektør Martin Løye i pressemeddelelsen.

Kort:

Kort: Østjyllands Politi.

Der har siden fredag været flere tilfælde, hvor der er blevet kastet med sten, malingbomber og fyrværkeri mod betjente og politibiler, der har været stenkast mod bybusser i området, ligesom der har været påsat brande i flere containere og skraldespande.

”Det er første gang, at Østjyllands Politi benytter sig af en skærpet strafzone, og det er et skridt, vi har taget efter nøje overvejelser. Vi har brug for at få roen tilbage i Gellerup, og vi håber, at udsigten til en markant øget straf, kan få de kriminelle til at tænke sig om en ekstra gang. De skal vide, at vi er klar til at tage de nødvendige midler i brug for at få genskabt trygheden i området, ” siger Martin Løye i pressemeddelelsen.

Østjyllands Politi vil fortsat være ekstra til stede i det vestlige Aarhus med synlige patruljer, ligesom det forebyggende arbejde og samarbejdet med Aarhus Kommune, boligforeninger og andre foreninger i området fortsætter.

Strafskærpelseszonen er foreløbigt sat til at vare frem til tirsdag den 16. juni kl. 16.00, men politiet kan vælge at forlænge perioden, hvis der er behov og grundlag for det.

Fakta

Zonen dækker området, der er rammet ind af:

▪️Åby Ringvej

▪️Edwin Rahrs Vej

▪️Hejredalsvej

▪️Røgelvej

▪️Silkeborgvej

Publiceret 08 June 2020 19:14