Foto:

Foto: Øxenholt Foto

Igen, igen, igen:

Flere brande i den store spøgelsesbygning

Onsdag rykkede brandvæsnet igen ud til brande i det tidligere IBM-domicil i Vejlby-Risskov

Af
Jonas Wrede Hansen

Onsdag aften måtte brandvæsnet endnu en gang køre afsted til Bytoften i Vejlby-Risskov, hvor der var udbrudt brande flere steder i de bygninger, hvor den den amerikanske tech-gigant IBM for adskillige år siden havde domicil. Det fortæller indsatsleder Anders Jensen fra Østjyllands Brandvæsen til Århus Stiftstidende.

"Nogle havde sat ild to forskellige steder på bygningerne. Det ene sted var det blot to bål på gulvet, som vi hurtigt fik slukket. Det andet sted var det lidt mere vanskeligt at komme til at få slukket. Der var brand op omkring nogle vinduer, og det et par timer, før vi fik det slukket," fortæller han til mediet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto:

Foto: Øxenholt Foto

Det er endnu uvist, hvad der har forårsaget branden, men da der ikke har været strøm i bygningen i mange år, er det brandvæsnets naturlige teori, at brandene var påsatte. Men det er op til politiet at opklare, lyder det fra indsatslederen.

Ombygning til sommer

Den forladte IBM-bygning ved Bytoften 1 har stået glemt hen siden 2014, blandt andet fordi en ny lokalplan for området skulle laves, før et nyt byggeri kunne blive sat i værk. Den kom så sidste år. Ifølge Aarhus Kommune og Kollegiekontoret, som er den ene af tre bygherrer, som skal bygge på den 26.000 kvadratmeter store grund, så er nedrivningen gået i gang - hvilket den gjorde i slutningen af januar ud mod Vikærsvej.

"Den første del af nedrivningen er i gang og skulle være færdig inden sommerferien, og fra sommer begynder så vores del af ombygningen, som er den del, der ligger ud til parkeringspladsen, hvilket nok først er færdig til efteråret," sagde Per Juulsen, direktør for Kollegiekontoret, tilbage i februar til Lokalavisen Aarhus.

Det er planen, at der skal bygges flere familieegnede boliger og kollegieboliger til omkring 300 studerende, som forventes indflytningsklar i 2022.

Dermed kan det store spøgelseshus, som folk kender i dag, altså være fortid til efteråret.

Publiceret 04 June 2020 06:59