Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Designtyv dømt:

Taget med indbrudsliste i bilen

Politiet gjorde flere fund, som endte med at fælde 42-årig indbrudstyv

En 42-årig indbrudstyv skal bag tremmer i to år, efter han blev dømt skyldig i indbrud og forsøg på indbrud.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden havde stærke beviser mod den 42-årige, som tilbage i januar blev standset i Brabrand i en bil sammen med en 46-årig mand på passagersædet.

Betjentene kunne se et koben stikke ud under det ene sæde og besluttede sig for at ransage bilen.

Ved siden af kobenet fandt patruljen en seddel, hvor der stod syv adresser i Aarhus. Og ud for hver adresse var noteret navn og antal på designermøbler – som eksempelvis "æg lys læder" og "2 hvid kogle".

Ud over koben og seddel, lå der også lommelygter, arbejdshandsker og vinkelsliber i bilen.

Fandt villaer i salgsannoncer

Begge mænd blev anholdt og ved nærmere efterforskning viste det sig, at alle adresserne på sedlen var til salg, og at der i salgsannoncerne var billeder, hvor man kunne se de nævnte designermøbler.

"Der er en række ting, der viser, at sedlen reelt var en indbrudsliste med huse, de to mænd ville have brudt ind i, hvis politiet ikke havde stoppet dem," siger anklager Steffen Andersen.

Hjemme hos den 42-årige fandt politiet koster fra indbrud, og efterforskerne kædede ham sammen med tre indbrud begået i private hjem, hvor der blev stjålet designermøbler. De tre indbrud blev han ud over de syv forsøg også dømt for i retten.

Den 42-årige tilstod forholdene og modtog dommen, der er ubetinget. I forbindelse med dommen blev en del af en såkaldt reststraf udløst fra en tidligere dom.

Den 46-åriges sag er endnu ikke afgjort.

dp

Publiceret 04 June 2020 14:31