Sådan så det ud i det centrale Aarhus, da der onsdag eftermiddag blev demonstreret

Sådan så det ud i det centrale Aarhus, da der onsdag eftermiddag blev demonstreret Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Mand anholdt ved 'Black Lives Matter'-demonstration i Aarhus

Fuld mand anholdt i forbindelse med stor demonstration i Aarhus

I USA har en anholdelse af en sort amerikaner, der efterfølgende døde, skabt vrede, uroligheder og adskillige demonstrationer med budskabet om at bekæmpe racisme mod sorte mennesker. Onsdag nåede budskabet også til Aarhus, da tusinder gik på gaden i en såkaldt fredelig 'Black Lives Matter'-demonstration. Politiet var også til stede, hvor det ikke var alle, der opførte sig anstændigt, kan Østjyllands Politi torsdag oplyse i døgnrapporten.

I forbindelse med demonstrationen skabte en 25-årig stærkt beruset mand kort før klokken 19.00 uro ved Rådhuspladsen, hvor han blandt andet skubbede til en anden mand. Den 25-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

I forbindelse med anholdelsen forsøgte han gentagne gange at vriste sig fri, og han ignorerede også betjentenes besked om at holde sig i ro. Han ønskede heller ikke på anmodning fra betjentene at oplyse navn, adresse eller fødselsdato, og han blev derfor også sigtet for både at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for overtrædelse af retsplejeloven ved at nægte at oplyse sin identitet, oplyser politiet i døgnrapporten.

Politiet oplyser desuden, at det ikke er dets opfattelse, at manden var en del af demonstrationen, der i øvrigt forløb helt roligt. Der var dog så mange deltagere, at det kortvarigt var nødvendigt at lukke for trafikken på Rådhuspladsen mellem Frederiks Allé og Park Allé, fremgår det af døgnrapporten.

jwh

Publiceret 04 June 2020 12:00