Coronapatrulje ved Den Permanente i Aarhus.

Coronapatrulje ved Den Permanente i Aarhus. Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Politirapporten: Politiet måtte afvise strandgæster i Aarhus

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport 2. juni 2020

Lidt for mange søgte mod aarhusianske strande

Det gode vejr i pinsen fik mange mennesker til at besøge de aarhusianske strande, og særligt mandag var Den Permanente og Bellevue populære udflugtsmål. Østjyllands Politi førte løbende tilsyn med strandene og vejledte gæsterne om at holde afstand, og folk var gode til at følge politiets anvisninger.

På et tidspunkt begyndte der dog at komme så mange mennesker - særligt ved Den Permanente, hvor patruljerne måtte stå ved strandene og guide nytilkomne i en anden retning, da der ellers ville blive for mange strandgæster samlet på et for lille område.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man trods det gode tirsdagsvejr søger mod andre steder end de mest populære strande. Kommer man til en park eller strand, hvor der i forvejen er mange mennesker, så find et andet sted, hvor du kan nyde solen.

Hvis politiet vurderer, at der er ved at blive for fyldt på strandene, kan man som gæst risikere at blive afvist af en betjent, når man ankommer.

Flygtede fra politiet med narkoposer i bilen

En patrulje fra Østjyllands Politi fattede mandag kl. 13.42 mistanke til et par unge mænd, som kørte rundt i en bil på Kaserneboulevarden i Aarhus C. Da betjentene ville standse bilen, valgte føreren at træde på speederen i stedet for bremsen, og først efter en kilometers kørsel, reagerede bilisten på patruljebilens blink og sirene og holdt ind til siden.

Bag rattet sad en 22-årig mand, som virkede påvirket af narko, og han blev straks anholdt og sigtet for narkokørsel og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

På passagersædet sad en 24-årig mand, som i sin bæltetaske havde flere tusinde kroner i kontanter. Ved en ransagning af bilen fandt betjentene også en del salgsposer med hash og skunk, som bl.a. lå gemt i ventilationssystemet.

Både stoffer og penge blev beslaglagt, og begge mænd blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

To mænd løbet op af betjente – fik narkosigtelse

Fire mænd tog benene på nakken og løb i hver deres retning, da en patrulje mandag kl. 16.04 standsede den bil, de sad i, på Emma Gads Gade i Brabrand. De to betjente løb efter hver deres mand og indhentede begge – hhv. en 22-årig og en 30-årig mand. Det lykkedes i denne omgang de to andre mænd at flygte.

I mændenes bil fandt politiet flere salgsposer med kokain, som lå gemt bag et panel. Begge mænd blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Færdsel

Mandag kl. 8.38 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, efter han i noget tid havde holdt stille midt i krydset Herredsvej/Hasle Ringvej i Aarhus V. I bilistens skuldertaske lå noget hash og skunk, som han blev sigtet for at besidde.

Færdsel

Mandag kl. 17.10 blev en 64-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev anholdt af en patrulje på Dagmar Petersens Gade i Aarhus C.

Færdsel

Mandag kl. 18.35 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tranbjerg Hovedgade i Tranbjerg.

Færdsel

Natten til tirsdag kl. 2.33 skete der et færdselsuheld på Æbeløvej i Tilst. En 46-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i et træ ved siden af vejen. Hun kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Indbrud i private hjem i Aarhus

• På Rishøjvej i Risskov begået mellem fredag d. 29/5 kl. 15.00 og mandag d. 1/6 kl. 3.22

• På Kamma Rahbeks Vej i Åbyhøj begået mellem lørdag d. 30/5 kl. 15.00 og mandag d. 1/6 kl. 11.30

jr

Publiceret 02 June 2020 15:34