Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Politirapporten:

Rygning skyld i brand

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Gløden fra en cigaret startede onsdag omkring klokken 8.15 en mindre brand i en lejlighed i Brabrand, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Den 71-årige kvinde, der bor i lejligheden, sad og røg i sofaen, da en glød faldt ned på en pude, som pludseligt stod i flammer. Kvinden fik svitset nogle hårspidser, men formåede selv at få smidt puden ud på altanen, inden brandvæsnet kom frem. Ilden var hurtigt slukket, og kvinden blev for kørt til tjek på skadestuen. Hun var dog umiddelbart ikke kommet noget alvorligt til, oplyses det i døgnrapporten.

Politiet sigtede efterfølgende den 71-årige efter beredskabsloven for uforsvarlig omgang med ild.

Døgnets øvrige hændelser

Havde kokain i underbukserne og gav falsk navn

En 21-årig mand endte med at få flere sigtelser, da han onsdag klokken 13.41 blev standset af en patrulje på Gudrunsvej i Brabrand. Patruljen havde mistanke til, at manden ikke have rent mel i posen – og det viste sig at holde stik. Til gengæld havde han salgsposer med kokain i underbukserne.

Derfor blev han anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg. Da han ikke har kørekort og virkede narkopåvirket, blev han sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret.

Under anholdelsen fandt betjentene ud af, at manden havde oplyst forkert cpr-nummer til dem, og ikke var den, han udgav sig for at være. Derfor fik han endnu en sigtelse – for at opgive falsk navn til politiet.

Mulige tricktyve på spil ved supermarked

En 64-årig mand var formentligt tæt på at blive bestjålet af et par tricktyve, da han onsdag klokken 12.40 var ude at handle i Kvickly på Haslevej i Åbyhøj. Han har forklaret til politiet, at han bemærkede en fremmed mand, som stod meget tæt på ham, da han betalte for sine varer med sit dankort.

Da den 64-årige gik ud af butikken, blev han kontaktet af den fremmede mand, som på gebrokkent engelsk spurgte om, hvordan flaskeautomaten fungerede. Mens de to mænd stod og talte, mærkede den 64-årige pludseligt, at nogen var ved at liste hans pung op af lommen. Han vendte sig om og fik øje på en kvinde, som sammen med manden skyndte sig væk fra stedet, men uden at få pungen med.

Den 64-årige har givet følgende signalement af manden og kvinden:

• Mand

• Østeuropæisk af udseende, brun hudfarve

• Ca. 30-32 år

• Ca. 180-182 cm høj

• Kort, sort hår

• Iført kortærmet skjorte og sorte bukser

• Talte gebrokkent engelsk

• Kvinde

• Østeuropæisk af udseende, brun hudfarve

• Ca. 30-32 år

• Sort hår

• Iført tørklæde over håret og en lang flerfarvet kjole

Har du oplysninger om de to personer, kan de gives til politiet via tlf. 114.

Ukrudtsbrænder satte skur i flammer

Det gik galt for en 48-årig mand, da han onsdag omkring klokken 10.45 gik rundt med en ukrudtsbrænder på en p-plads ved nogle rækkehuse på Sabro Vænge i Sabro. Nogle gløder fløj hen og tog fat i et redskabsskur, som herefter gik i brand.

Skuret stod tæt på nogle huse, men brandvæsnet nåede at få slukket branden, inden den spredte sig. Ud over skuret, der brændte helt ned, nåede flammerne også at skade nogle havemøbler, et plankeværk og noget beplantning i to haver.

Den 48-årige mand blev efterfølgende sigtet efter beredskabsloven ved uforsvarlig omgang med ild.

Færdsel

Onsdag klokken 7.44 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Paludan-Müllers Vej i Aarhus V. En 17-årig dreng, der kom kørende på knallert lige ud i krydset ramte ind i en bil, ført af en 51-årig mand, som svingede til højre ind foran ham. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til.

Onsdag klokken 15.00 blev en 29-årig mand standset og sigtet for at køre uden førerret, da han blev standset på Ringkøbingvej i Aarhus C. Da han flere gange inden for kort tid er blevet standset uden kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Onsdag klokken 20.40 blev en 20-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Kystvejen i Aarhus. Hun blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da betjentene fandt en joint på hende.

Onsdag klokken 24-årig blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hejredalsvej i Brabrand.

Indbrud

• På Damagervej i Viby begået mellem tirsdag d. 26/5 klokken 12.30 og onsdag d. 27/5 klokken 10.15

jwh

Publiceret 28 May 2020 21:13