Vanvidskørsel:

18-årig stjal bil til fest og bragede ind i hus med alkohol og narko i blodet

Ung mand kørte fra fest og forulykkede i hus i Risskov, hvor vidner måtte tilbageholde ham

Af
Danni Paulsen

En blot 18-årig mand er sigtet for en række lovbrud, og så venter der ham formentlig noget af en erstatningssag, efter han natten til fredag bragede ind i en villa i Risskov.

Ulykken skete i krydset mellem Sveavej og Nordlandsvej omkring 01-tiden, oplyser Østjyllands Politi.

"Der er nogle vidner, som ringer til os, efter de har set en mand køre i meget høj fart rundt i et sving ved Sveavej, og da han kommer til svinget, fortsætter bilen ligeud og ryger ind i et hus, som ligger ud til vejen," siger kommunikationsrådgiver Jakob Christiansen.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Heldigvis var der ingen hjemme i huset, som blev betydeligt skadet. Det samme gjorde bilen.

"Det lykkedes ham selv at kravle ud af bilen, og han begynder at gå væk fra stedet, men der er et vidne, som tager fat i ham og sikrer, at han bliver på stedet, indtil politiet når frem," fortæller Jakob Christiansen.

Og det viser sig, at der er god grund til, at den unge mand forsøger at slippe væk. Ifølge politiet virker han nemlig særdeles påvirket af både alkohol og stoffer. Derfor bliver han anholdt, sigtet og kørt på hospitalet til blodprøvetagning.

Men han bedyrer sin uskyld og prøver at tørre ulykken af på en ven.

"Han siger i første omgang, at det ikke er ham, der har kørt bilen, men at han har været til en fest, og så har en ven taget bilen, mens han har været passager. Men vi finder hurtigt frem til vennen og finder ud af, at det umuligt kan være ham, der har ført bilen, og der er heller ikke tegn på, at andre end den 18-årige har været i bilen," siger Jakob Christiansen.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Den unge mand erkender til sidst, at han har kørt bilen, og at han har været påvirket af alkohol og stoffer.

Det viser sig ydermere, at han ikke har kørekort, og så havde han heller ikke fået lov til at tage bilen.

"Han har været til en fest i området, hvor han uden at have fået lov har taget familiens bil, der hvor han var til fest, og så har han kørt sig en tur. Det går så galt for ham."

Den 18-årige slap heldigt fra ulykken med et par brud på kroppen, men er nu sigtet for spirituskørsel, narkokørsel, kørsel uden førerret og tyveri af bilen.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

dp

Publiceret 22 May 2020 09:02