Paludan var ikke tilstede under demonstrationen i Aarhus. Her ses han til en anden demonstration i København.

Paludan var ikke tilstede under demonstrationen i Aarhus. Her ses han til en anden demonstration i København. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

Kvinde sigtet for Facebook-trusler mod Rasmus Paludan

: "Er der ikke snart nogen, der kan ramme den mand med en kugle"

Politiet har sigtet en 36-årig kvinde for at have truet politiker Rasmus Paludan på livet med en kommentar på Facebook

Af
Danni Paulsen

Østjyllands Politi skriver i fredagens døgnrapport, at en 36-årig kvinde fra Aarhus har fået besøg af et par betjente og er sigtet for trusler på livet, efter hun har skrevet en kommentar på Facebook.

Politiet oplyser blot, at truslen er fremsat mod en offentlig kendt person, men Lokalavisen Aarhus kan afsløre, at der er tale om Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan.

Onsdag afholdt Stram Kurs en demonstration på Store Torv i Aarhus. Det var under en video af demonstrationen, som blev lagt på Facebook, at kvinden skrev: "Er der ikke snart nogen, som kan ramme den mand med en kugle, så vi slipper for ham."

Kommentaren blev anmeldt til politiet, som nu har sigtet kvinden for trusler på livet. Trusler på livet kan straffes med bøde eller fængsel indtil to år.

I Facebook-tråden uddyber hun også sin kommentar og skriver:

"Jeg er så pissetræt af, at Rasmus og hans latterlige venner ikke kan klare sig selv sig. Hvis man vil ud med sine meninger og holdninger, så må man sku tage de følger, der hører med. Hvorfor skal han eller de beskyttes i hoved og røv? Derfor ville det være nemmere, hvis han eller de blev ramt af et skud. Det er trods alt ikke kun et lille beløb, Danmark bruger på dem."

Ifølge politiet har den 36-årige erkendt, at hun har skrevet kommentaren. Hun bedyrer dog, at hun ikke mente ordene bogstaveligt, og at der blot var tale om en ophedet debat i kommentarsporet på Facebook.

Hun slap dog ikke for en sigtelse.

Rasmus Paludan var ikke selv tilstede ved demonstrationen i Aarhus.

Den 36-årige kvinde fortæller til Lokalavisen Aarhus, at hun ikke ønsker at kommentere sigtelsen.

Screenshot fra Facebook

Screenshot fra Facebook

Publiceret 22 May 2020 12:28