Denne bilist blev målt til 137 km/t på Strandvejen i Aarhus.

Denne bilist blev målt til 137 km/t på Strandvejen i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi

Vanvidsbilist kørte 137 km/t på Strandvejen i Aarhus

Af
Jeppe Rafn

En person står til at miste sit kørekort, efter vedkommende tirsdag blev målt til at køre 137 km/t i sin personbil på Strandvejen i Aarhus, hvor man må køre 60 km/t.

Bilisten kørte altså mere end dobbelt så stærkt end tilladt og vil derfor få en ubetinget frakendelse af kørekortet samt en pæn stor bøde.

"Det er en markant overskridelse af hastigheden og meget uansvarlig kørsel," siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

Politiet kan ikke umiddelbart oplyse køn og alder på personen, der trådte alt for hårdt på speederen.

Den ekstreme hastighedsoverskridelse blev målt af en fotovogn, der fra tirsdag klokken 17.05 til 19.40 stod ud for Strandvejen 54.

I løbet af den cirka to en halv time lange fartkontrol blev i alt 16 trafikanter taget i at køre for stærkt. Ingen af de andre målte hastigheder kom dog i nærheden af de 137 km/t.

Pressemedarbejder Jakob Christiansen kender ikke den konkrete årsag til, at der tirsdag ved aftenstid var hastighedskontrol på Strandvejen, men siger generelt om fartkontroller:

"Når vi er et sted, skyldes det ofte, at vi har fået en henvendelse fra borgere, der synes, der bliver kørt for stærkt. Vi kommer rigtig mange steder på opfordring. Det kan også skyldes, at vi selv har erfaret, der bliver kørt for stærkt på en bestemt strækning."

Publiceret 20 May 2020 14:09