Anholdelser ved Stram Kurs demonstration i Aarhus

Af
Jeppe Rafn

Fotos og video: Øxenholt Foto

To personer blev anholdt i forbindelse med en Stram Kurs demonstration i Aarhus i dag. Det oplyser Østjyllands Politi til Lokalavisen.

Det indvandrerfjendtlige parti havde arrangeret en happening på Store Torv, hvor man kunne komme og tegne Muhammed og vinde 1.000 kroner.

Aktionen faldt ikke i god jord hos alle, og nogle moddemonstranter mødte op og forstyrrede demonstrationen ved blandt andet at spille musik på instrumenter og råbe ad Stram Kurs-folkene, som dog ikke omfattede partileder Rasmus Paludan.

Som man kan se på videoen, der er knyttet til denne artikel, er en Stram Kurs-tilhænger og en af moddemonstranterne på et tidspunkt i håndgemæng og bliver adskilt af politiet, som fører moddemonstranten væk.

Vicepolitiinspektør Heine Hansen fra Østjyllands Politi oplyser, at der var 10-15 moddemonstranter, som var omkring 10 meter væk fra Stram Kurs-demonstranterne, og at det alt i alt forløb fint og gnidningsfrit.

Politiet var til stede og klar til at gribe ind, hvis det blev nødvendigt, og på et tidspunkt blev afstanden mellem grupperne lige lille nok, og det fik de at vide af politiet, fortæller vicepolitiinspektøren.

Den ene af de anholdte var en moddemonstrant, som blev anholdt for fornærmelig tiltale mod politiet. Den anden blev anholdt for at overtræde Ordensbekendtgørelsen, da Stram Kurs-folkene forlod stedet. Det skete henimod aftenstid, da det forlød, at Rasmus Paludan ikke ville komme til demonstrationen i Aarhus.

På en anden video, Lokalavisen er i besiddelse af, kan man se Stram Kurs-folkene forlade Store Torv. De bliver fulgt af en flok moddemonstranter, der råber 'god tur hjem' og 'ingen racister i vores gader'.

Stram Kurs demonstration på Store Torv i Aarhus.

Stram Kurs demonstration på Store Torv i Aarhus. Øxenholt Foto

Demonstrationen i Aarhus var en del af Strams Kurs' 'Tegn Muhammed-dag', som også blev afviklet i blandt andet Kolding, Odense og Ringsted.

Publiceret 20 May 2020 21:35