Protest mod bønnekald.

Protest mod bønnekald. Foto fra Generation Identitærs hjemmeside.

Højreorienterede islamkritikere anholdt i Gellerup

Af
Jeppe Rafn

Som tidligere omtalt her på Lokalavisens hjemmeside lavede en gruppe personer lørdag morgen en islamkritisk happening i Gellerup, hvor der som de fleste bekendt bor en høj andel af ikke etniske danskere, der bekender sig til islam.

En gruppe fra ungdomsbevægelsen Generation Identitær stillede sig op på et tag med tændte røgfakler i hænderne og rullede et kæmpestort banner ned over bygningen med teksten 'Stop bønnekald!'

Østjyllands Politi modtog imidlertid allerede klokken 06.34 en anmeldelse om aktionen, mens de højreorienterede unge var ved at udføre aktionen, så politiet kom frem og fik fat på to af personerne bag aktionen, som er blevet sigtet for at overtræde Ordensbekendtgørelsen.

Politi og brandvæsen rykkede hurtigt ud og fjernede protestbanner i Gellerup.

Politi og brandvæsen rykkede hurtigt ud og fjernede protestbanner i Gellerup. Foto: Presse-fotos.dk

"Det er egnet til at forstyrre den offentlige orden, når man ikke i forvejen har indhentet tilladelse," siger Østjyllands Politis vagtchef Per Bennekov til Lokalavisen.

De to anholdte var unge mænd på 18 og 26 år. Som man kan se på billederne deltog mindst fire personer i aktionen, og dem der ikke blev anholdt kan se frem til et snarligt besøg af ordensmagten.

"Vi har en god idé om, hvem de andre er," siger Per Bennekov.

Aktionen i Gellerup blev udført som protest mod et meget omdiskuteret bønnekald for nylig i netop Gellerup.

Publiceret 09 May 2020 15:04