G Club ligger i Paradisgade 11 midt i Aarhus og har været hjemsted for erotik i over 50 år.

G Club ligger i Paradisgade 11 midt i Aarhus og har været hjemsted for erotik i over 50 år.

Politiet lukker aarhusiansk sexklub:

"Det er dybt til grin"

Ejer af G Club i Paradisgade, Michael Lange, har tænkt sig at klage over bøde på 10.000 kroner og prøve den i retten

Af
Danni Paulsen

Fredag melder Østjyllands Politi i døgnrapporten, at man på baggrund af en anmeldelse torsdag middag troppede op hos en "mindre biograf', som holdt åbent, selv om det er ulovligt i øjeblikket på grund af corona-restriktionerne.

Biografen blev lukket og ejeren sigtet, skriver politiet.

Biografen, som politiet skriver om, er G Club i Paradisgade 11, der har en almindelig sexshop ud til gaden og en større sexklub i baglokalerne. Og ejer Michael Lange er ikke tilfreds.

"Jeg synes, det er dybt til grin, at de har lukket den. Jeg synes ikke, det er berettiget," slår han fast overfor Lokalavisen Aarhus.

"Det er ikke en biograf"

Han er efter eget udsagn påpasselig med at tale med pressen, men ikke i denne sag, for han føler sig uretfærdigt behandlet.

"Der var tre mennesker tilstede i hele klubben på 200 kvadratmeter, da der vadede seks betjente ind, tredoblede antallet af mennesker og lukkede os."

Michael Lange forklarer, at han er sigtet for overtrædelse af bekendtgørelsen om forbud mod større forsamlinger, og at han er røget ind under en paragraf, der omhandler biografer.

Og det undrer ham meget, for han har små, private kabiner med en lille seng og et fjernsyn - ikke en biograf.

"Det er ikke på nogen måde en biograf. Jeg har fundet kendelser fra EU-domstolen, der bekræfter, at det ikke er en biograf. De har afvist, at intimkabiner hører under definitionen 'biograf'. Det er kun en biograf, hvis der er tale om et lokale, hvor en gruppe mennesker kollektivt ser den samme film. Sådan foregår det altså ikke ved os," siger han og understreger, at hans forretning ikke hører under biograf-branchekoden.

Tager fat i sin advokat

Han kan ifølge Østjyllands Politi nu se frem til en bøde på 10.000 kroner, men den har han ikke tænkt sig at acceptere.

"Jeg har med sikkerhed tænkt mig at modarbejde den bøde, og jeg har tænkt mig at få min advokat indover."

Ifølge Michael Lange lukkede han af egen drift klubben, før der kom et påbud om lukninger, men da der 20. april blev åbnet for, at liberale erhverv kunne genåbne, så åbnede G Club også.

"Vi vurderede, at vi hørte ind under den kategori, der måtte genåbne. Men vi gjorde det vel at mærke under skærpede forhold med rengøring, retningslinjer på dørene og afspritning af alt. Vi har 200 kvadratmeter lokaler og har på intet tidspunkt lukket mere end ti personer ind."

"Hvornår må vi åbne?"

Han har i det hele taget svært ved at følge logikken i de forskellige udmeldinger, der kommer fra myndighederne.

"Én ting er, hvad der er lovligt, og hvad der er moral og almindelig sund fornuft. Vi brugte sund fornuft og lukkede ned, før vi blev bedt om det, og selvfølgelig kunne vi åbne igen efter 20. april. Søren Brostrøm (direktør i Sundhedsstyrelsen, red.) har jo sagt, at sex er godt og sundt, og at de går ind for sex. Når frisører, massører og solcentre må åbne, så tænkte vi, at vi var på den sikre side. Men vi bliver lukket, og så står man i IKEA torsdag aften, hvor der fandeme er flere tusinde mennesker, og Bilkas parkeringsplads er også fuldstændig proppet," lyder det forundret fra Michael Lange.

Lukningen kommer ikke til at koste hans forretning dyrt, for sexshoppen må blive ved med at holde åbent, og han garanterer, at han holder klubben lukket, indtil han får lov at åbne igen.

Men han vil kæmpe imod bøden og har samtidig fremlagt forskellige forslag til indretningsmuligheder for politiet i håb om, at han kan få lov at åbne hurtigst muligt.

Hans store spørgsmål lige nu er bare, om han overhovedet får den melding, at han må åbne igen.

"Jeg har spurgt politiet, hvornår de mener, at vi må åbne, og hvilken branche de mener, vi hører ind under. Det kunne de ikke svare på. Jeg mener ikke, at vi hører ind under biograf-branchen, og det gør EU heller ikke, så hvornår må vi åbne? Jeg tror desværre ikke, at Mette Frederiksen stiller sig frem og siger, at nu må sexkinoer i hele Danmark gerne åbne igen. Så vi ved ikke helt, hvor vi skal ligge os i alt det her."

Publiceret 01 May 2020 16:11