Her stod politiet på lur søndag aften og fangede adskillige trafikanter, som kørte alt alt for stærkt.

Her stod politiet på lur søndag aften og fangede adskillige trafikanter, som kørte alt alt for stærkt. Foto: Google Maps

To vanvidsbilister får ubetinget frakendelse af kørekortet

Trafikanter kørte 131 og 126 km/t, hvor man kun må køre 60

Af
Jeppe Rafn

Alt for mange kører alt for stærkt for tiden.

Sådan er oplevelsen hos Østjyllands Politi, som i denne coronatid laver ekstra færdselskontroller for at sætte en dæmper på trafikanter, der udnytter den gode plads på vejene til at sparke speederen i bund.

"Vores færdselsfolk oplever, at rigtig mange udnytter de tomme veje til at køre alt, alt for stærkt, men det er stadigvæk meget farligt at køre så stærkt, som folk gør," siger Østjyllands Politis pressemedarbejder Jakob Christiansen.

Søndag aften holdt Østjyllands Politi færdselskontrol på Viborgvej i Fajstrup, der ligger mellem Sabro og Hammel.

Politiet holdt der i tre timer fra klokken 20.30 til 23.30 og skrev i det tidsrum 40 sager. To trafikanter kørte decideret vanvidskørsel, idet de kørte mere end dobbelt så stærkt end hastighedsgrænsen på 60 km/t. De blev målt til 126 og 131 km/t, og fordi de kørte mere end dobbelt for stærkt, får de kørekortet frataget ubetinget i mindst et halvt år. Derefter skal de bestå både køreprøve og teoriprøve for at kortet tilbage.

Tre andre var oppe at snuse til 100 procent grænsen, idet de kørte med 112, 116 og 116 km/t. De får en betinget frakendelse af kørekortet, hvilket betyder, at de beholder kørekortet, men skal op til både køreprøve og teoriprøve for at bevare kortet.

I alt 11 trafikanter kørte så stærkt, at de får et klip i kørekortet.

"Vi forsætter med færdselskontroller rundt omkring i Østjylland. Det er der god grund til, som kontrollen i går viser," siger Østjyllands Politis pressemedarbejder Jakob Christiansen.

Publiceret 30 March 2020 09:19