Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

49-årig aarhusianer dømt for forsøg på at voldtage sin ekskone

49-årig mand skal halvandet år i fængsel, har Retten i Aarhus vurderet

En 49-årig mand fra Aarhus har fået sin dom, efter han har været tiltalt for at have forsøgt at voldtage sin 24-årige ekskone.

Dommen fra Retten i Aarhus lød på halvandet års fængsel, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse og fortæller, at sagen i høj grad har være ord mod ord.

Og retten har øjensynligt fundet kvindens historie mere troværdig end mandens.

Den tiltalte mente, at ekskonen selv havde lagt op til, at de skulle have sex, mens kvinden forklarede, at hun gentagne gange havde sagt nej, gjort modstand og forsøgt at få ham væk, blandt andet ved at slå ham i hovedet med en sengelampe.

"Sagen har i høj grad bygget på ekskonens forklaring. Der er kun to personer, der reelt ved, hvad der skete i lejligheden den nat, men retten har vurderet, at kvindens forklaring var troværdig, og det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med," siger anklager Cathrine Brunsgaard Jacobsen.

Fælles datter var syg

Voldtægtsforsøget fandt sted i kvindens lejlighed i Risskov ved cirka klokken 03.45-tiden om natten til den 16. december sidste år. Ifølge kvinden var eksmanden i lejligheden for at tale med hende, da deres fælles datter blev syg.

Kvinden forklarede i retten, at de to havde siddet i stuen og talt sammen, indtil hun var blevet for træt og var gået ind i sit soveværelse for at sove, mens eksmanden blev for at kunne lytte efter datteren.

Ifølge kvinden kom han kort efter ind i soveværelset og lagde sig ovenpå hende, holdt hendes arme fast og forsøgte at gennemtvinge et samleje med hende. Hun gjorde dog så meget modstand, at det ikke lykkedes for ham, og han forlod herefter lejligheden, mens hun ringede efter politiet.

Hurtig dom

Efter betjentene havde besøgt kvinden og afhørt hende, tog de direkte hen til eksmandens lejlighed, hvor han blev anholdt. Dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør og har siden da siddet varetægtsfængslet.

Politiets efterforskere lavede personundersøgelser, indsamlede og analyserede tekniske beviser fra gerningsstedet og ransagede telefoner for at få underbygget kvindens forklaring. Så snart alle undersøgelserne var færdige, blev sagen sendt i retten med henblik på en hurtig afgørelse.

"Voldtægtssager er én af de sagstyper, vi prioriterer højt og gerne vil have sagsbehandlet så hurtigt som muligt af hensyn til den eller de forurettede i sagen. Derfor er jeg meget tilfreds med, at vi allerede nu, godt to måneder efter det skete, har fået dom i sagen," siger anklager Cathrine Brunsgaard Jacobsen.

Den 49-årige udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

dp

Publiceret 24 February 2020 15:16