Arkivfoto: Lokalavisen Aarhus.

Arkivfoto: Lokalavisen Aarhus.

Til kamp mod vandmasserne: Her kan du få udleveret sandsække

Aarhus Kommune har besluttet at udlevere sandsække til borgere, der har ejendomme med fare for indtrængende vand.

Aarhus Kommune har besluttet at hjælpe borgerne i kampen mod de stigende vandmasser.

Der er lavet fire depoter på genbrugspladser, hvor du som borger kan hente sandsække og sand - nemlig genbrugsstationerne på Sintrupvej, Lystrupvej, Holmskovvej og Eskelund.

Det er især i den vestlige del af Aarhus nær Brabrand Sø og Årslev Engsø, at der er store udfordringer. Holmbækvej, den nordlige del af Brabrandstien og Byleddet/Søskovvej er lukket.

"Der kommer en temmelig kraftig vind fra vest og presser vandet fra Årslev Engsø op på vejen. Bølgerne står ind på vejen, og der er 15 centimeter vand på Byleddet," fortalte Hans Rasksen, vagthavende ved Trafik og Veje i Aarhus Kommune, fredag til Lokalavisen Aarhus.

Byleddet/Søskovvej er en ret trafikeret vej, som forbinder Stavtrup og Brabrand. De mange trafikanter må nu finde alternative veje, indtil vandstanden har sænket sig. Hvor længe det varer, ved Hans Rasksen ikke.

Området omkring Brabrand Sø og Årslev Engsø er det område i Aarhus Kommune, som er hårdest ramt af oversvømmelser. Brabrandstien står under vand flere steder, så man ikke kan cykle på nordsiden fra De Tre Broer og ud mod Brabrand.

Publiceret 22 February 2020 18:34