Arkivfoto

Arkivfoto

Teenage-drenge bag voldsomt hjemmerøveri:

Mødte op med kniv

En 19-årig mand blev torsdag aften udsat for et voldsomt hjemmerøveri

To drenge på 15 og 16 år blev torsdag aften anholdt og sigtet for at have begået røveri mod en 19-årig mand, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Det skete, efter den 19-årige ringede til politiet klokken 18.33 og fortalte, at han netop var blevet truet med kniv af to unge mænd på hans adresse i Brabrand. Den 19-årige havde sat et par sko til salg på Facebook, og han var via Messenger blevet kontaktet af en person, der gerne ville købe dem. De aftalte, at han skulle komme forbi for at prøve dem.

To drenge dukkede lidt efter op på adressen, og den ene prøvede skoene, som han gerne ville betale for. Drengen viste en besked frem på telefonen, hvor der stod, at der var overført penge til den 19-åriges konto. Men da den 19-årige selv tjekkede sin konto, kunne han ikke se, der var gået penge ind. Han bad derfor drengene om kontant betaling.

De to drenge gik igen for at hæve penge, men da de kom tilbage, havde de taget en kniv med i stedet for kontanter. De truede den 19-årige og en af hans venner, og den ene gav den 19-årige et knytnæveslag og et albuestød i ansigtet. Herefter stak de af med skoene.

Det viste sig, at Facebook-profilen, som den 19-årige havde skrevet med, var falsk, men det lykkedes alligevel hurtigt politiet at spore sig frem til en 16-årig dreng, der retteligt stod bag profilen. Da en patrulje kørte til den 16-årige hjem i Brabrand, sad han på sit værelse sammen med sin 15-årige ven. Skoene lå også derinde, og begge blev anholdt og sigtet for røveri, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 21 February 2020 11:07