Holmbækvej mellem Ormslev Stationsby og Skibby er i fare for at blive lukket. Dette billede er taget fredag ved middagstid.

Holmbækvej mellem Ormslev Stationsby og Skibby er blevet lukket fredag eftermiddag. Dette billede er taget fredag ved middagstid. Foto: Jeppe Rafn

Trafikeret vej i Aarhus lukkes: Bølgerne står ind på vejen

Af
Jeppe Rafn

Opdatering: Holmbækvej er også blevet lukket.

Vejen mellem Brabrand Sø og Årslev Engsø er i disse minutter ved at blive lukket på grund af oversvømmelse.

"Der kommer en temmelig kraftig vind fra vest og presser vandet fra Årslev Engsø op på vejen. Bølgerne står ind på vejen, og der er 15 centimeter vand på Byleddet," fortæller Hans Rasksen, vagthavende ved Trafik og Veje i Aarhus Kommune.

Byleddet/Søskovvej er en ret trafikeret vej, som forbinder Stavtrup og Brabrand. De mange trafikanter må nu finde alternative veje, indtil vandstanden har sænket sig. Hvor længe det varer, ved Hans Rasksen ikke.

Under interviewet med Lokalavisen står han på en anden tværgående vej i det vestlige Aarhus, Holmbækvej, som går mellem Ormslev Stationsby og Skibby.

Dette foto blev taget i onsdags. Siden da er der kommet mere regn, og blæst fra vest sender bølger fra Årslev Engsø ind over Byleddet, som nu er blevet lukket.

Dette foto blev taget i onsdags. Siden da er der kommet mere regn, og blæst fra vest sender bølger ind over Byleddet, som nu er blevet lukket. Foto: Danni Paulsen

Holmbækvej. Hunden på billedet var helt vild med vandet.

Holmbækvej. Hunden på billedet var helt vild med vandet. Foto: Jeppe Rafn.

"Øjeblik, jeg skal lige måle vanddybden. Der er 10 centimeter vand på Holmbækvej, så den overvejer vi også at lukke," siger Hans Rasksen.

Løbet tør for skilte

Området omkring Brabrand Sø og Årslev Engsø er det område i Aarhus Kommune, som er hårdest ramt af oversvømmelser. Brabrandstien står under vand flere steder, så man ikke kan cykle på nordsiden fra De Tre Broer og ud mod Brabrand.

Rigtig mange steder bliver man mødt med et 'vand på vejen' skilt.

Trafik og Veje er ved at løbe tør for skilte.

Trafik og Veje er ved at løbe tør for skilte. Foto: Jeppe Rafn

"Vi er ved at løbe tør for skilte. Vi har nok snart været ude med 100 skilte, heraf rigtig mange omkring søen," fortæller Hans Rasksen.

Det allerværste sted rent centimetermæssigt er dog i den sydligste del af kommunen på Haldshavevej i Hvilsted syd for Solbjerg. Her står der omkring 50-60 centimeter vand på vejen.

"Vi kan ikke gøre noget ved det, og vi kan ikke lukke vejen, for landmændene har brug for at køre foder og mælk."

Publiceret 21 February 2020 15:46