Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Ludoman fra Aarhus snød og bedrog, så det sprøjtede

34-årig mand har tilstået over 100 tilfælde af bedrageri

En 34-årig mand har fået en dom på to et halvt års fængsel for 114 tilfælde af bedrageri for samlet omkring en halv million kroner.

101 af sagerne handler om snyderi af andre personer, som han fik til at overføre penge for køb af koncertbilletter, iPhones og rejsegavekort med videre, som han havde sat til salg på Den Blå Avis eller Facebook. Problemet var bare, at de aldrig fik det, de havde købt, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

”Sagen her viser med al tydelighed, hvorfor det er så vigtigt, at man ikke overfører penge for en vare, som man aldrig har set eller ved, om sælgeren overhovedet er i besiddelse af," siger politikommissær Lasse Nielsen Dyrberg fra Østjyllands Politis sektion for økonomisk kriminalitet.

Sagen begyndte i politiets landsdækkende center for IT-relateret og økonomisk kriminalitet, LCIK, der har modtaget de fleste af anmeldelserne, der er kommet ind fra hele landet. LCIK stod for den indledende efterforskning, kædede sagerne sammen og fandt frem til, at det var den 34-årige, der stod bag.

På det tidspunkt boede han i Aarhus, og sagerne blev derfor sendt til Østjyllands Politi, der i oktober sidste år anholdte ham og fik ham varetægtsfængslet.

”Det er et godt eksempel på, hvorfor LCIK gør en forskel i denne type sager, der går på tværs af landet og på tværs af politikredse. De sidder med overblikket over alle anmeldelserne og har meget nemmere ved at kæde tingene sammen, end vi ville have, hvis anmeldelserne blev behandlet i op mod 12 forskellige politikredse,” siger Lasse Nielsen Dyrberg fra Østjyllands Politi.

Udover de 101 nethandler blev den manden også dømt for at have sat en lejlighed i Aarhus til leje på Boligportalen og udgivet sig for at være udlejer. Han indgik endda en lejekontrakt med to kvinder og fik dem til at betale depositum og forudbetalt husleje, selvom han ikke havde rådighed over lejligheden.

Han er desuden dømt for fire gange at have udgivet sig for at være en anden og indlogeret sig på forskellige hoteller og bestille mad og drikkevarer, selvom han ikke kunne betale for hverken det ene eller andet.

”Sagen kørte som en tilståelsessag, da den 34-årige erkendte samtlige forhold. Han har forklaret, at han er ludoman og skulle bruge penge til at dække sit forbrug”, siger specialanklager Jesper Rodkjær.

Den 34-årige mand modtog dommen og blev fortsat varetægtsfængslet. Han bor i dag på Sjælland.

jr

Publiceret 20 February 2020 17:53