Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Se tallene:

Indbrudstyvene boltrede sig i Aarhus i vinterferien

Antallet af indbrudsanmeldelser denne vinterferie er steget betragteligt i forhold til de seneste tre år

Af
Danni Paulsen

Indbrudstallene i det østjyske er raslet ned de seneste år, men kigger man isoleret på den netop overståede store vinterferieperiode, uge 7, så peger pilen den forkerte vej.

I hvert fald i Aarhus, hvor antallet af indbrudsanmeldelser i privat beboelse i vinterferien er steget med hele 57 procent i forhold til 2019.

Det viser data, som Lokalavisen Aarhus har fået udleveret af Østjyllands Politi.

55 anmeldelser har ordensmagten modtaget fra mandag til og med søndag, og det er en hel del flere end de seneste to år, hvor der i 2019 blev indgivet 35 anmeldelser i samme periode og 25 året forinden. I 2017 blev det til 45 anmeldelser.

I hele Østjyllands Politikreds er der – selvom nogle kommuner har oplevet et fald - også sket en stigning i forhold til de seneste to år.

Det ærgrer vicepolitiinspektør Gert Bisgaard, at indbrudstyvene har været så flittige i vinterferien.

”Vi er rigtig ærgerlige over, at så mange østjyder har haft indbrud i vinterferien. Vi tager ud til hver eneste indbrud i private hjem, og vi fortsætter vores arbejde med at nedbringe antallet af indbrud. Heldigvis er indbrudstallet generelt faldet de seneste år, ikke mindst i kraft af borgernes opbakning ved for eksempel at bruge nabohjælp, sikre deres huse og tippe os om mistænkelige personer,” siger han.

Ferieperioderne er notorisk kendte for at være et slaraffenland for indbrudstyvene, da mange danskere ofte bruger tiden til at komme væk hjemmefra. Tal fra Trygfonden og Det Kriminalpræventive råd viser, at det især er i de mørke perioder, at flest borgere har ubudne gæster med juleferien som klar topscorer.

Fem gode råd

  • Tilmeld dig nabohjælp og lav en aftale med naboerne om at holde øje med dit hus, når du ikke er hjemme
  • Få det til at se ud, som om du er hjemme – lad opvasken stå, brug tænd-sluk ur og få naboen til at parkere en bil i din indkørsel, hvis du er væk i længere tid
  • Brug gode, solide låse på dine døre og vinduer, så det er sværere for tyven at komme ind
  • Brug belysning udenfor, der lyser de mørke områder op, hvor tyven kan gemme sig
  • Ser du en person, der er ved at bryde ind, så ring 112. Ser du en mistænkelig bil køre rundt i kvarteret, så ring 114

Publiceret 18 February 2020 06:43