Cykelkontrol i Aarhus.

Cykelkontrol i Aarhus. Foto: Østjyllands Politi.

Over 100 bøder ved cykelkontrol i Aarhus C

Østjyllands Politi har i den seneste måned uddelt over 500 bøder ved cykelkontroller i midtbyen i Aarhus

Af
Jeppe Rafn

Tirsdag 18. februar blev endnu en dyr dag for mange aarhusianske cyklister.

Østjyllands Politi havde i morges flere færdselspatruljer på gaden i midtbyen for at holde øje med cyklisterne på trafikerede steder og gågaden, hvor man jo ikke må cykle, men mange alligevel gør det.

"Vi rundede 100 sigtelser på få timer. Alt for mange kørte over for rødt, på fortovet, i fodgængerfeltet, mod ensretningen eller uden lys," oplyser politiet på Twitter.

Østjyllands Politi har i de seneste uger lavet flere cykelkontroller i Aarhus C og uddelt over 500 bøder.

"Vi har besluttet at gøre noget ved den skrantende kultur, der er blandt nogle cyklister," fortæller Heine Hansen, leder af færdselspolitiet i Østjyllands Politi.

Politiet har selv observeret, at en del cyklister ikke kører lovligt, og dels fået henvendelser fra borgere, der føler sig utrygge ved cyklister, der eksempelvis kører på gågaden og mod ensretningen, fortæller Heine Hansen om baggrunden for den aktuelle indsats.

"Vi kan jo konstatere, at der er noget om snakken. Ellers ville vi ikke standse så mange i vores kontroller."

Lederen af færdselspolitiet kan ikke på stående fod sige, om det er en særlig gruppe af cyklister, for eksempel med hensyn til køn eller alder, som ikke overholder færdselsreglerne.

"Vi vil holde trykket på cyklisterne i en periode for at få dem til at køre efter reglerne og holde dem ude af ulykkesstatistikkerne. Det skaber utryghed, hvis de bare kører, som det passer dem, og vi har som mål at skabe tryghed for alle i trafikken, både fodgængere, cyklister og bilister," siger Heine Hansen, leder af færdselspolitiet i Østjyllands Politi.

Publiceret 18 February 2020 15:47