Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Bankmand lurede svindelnummer:

Politiet lå på lur og fangede 16-årig bedrager

En 16-årig svindler prøvede at snyde den forkerte

Er ens smarte finte i et svindelnummer at sende en snyde-sms fra en bank, så skal man krydse fingre for, at den person, man prøver at svindle, ikke er fra bankverdenen.

Så heldig var en 16-årig dreng ikke, da han fredag forsøgte at løbe om hjørner med en 45-årig mand, som havde sat sin iPhone til salg på Den Blå Avis.

Den 45-årige er nemlig bankmand, og han anede hurtig uråd.

Fredag eftermiddag blev han kontaktet af en mand, som var interesseret i at købe telefonen. De blev enige om en pris, og personen fortalte den 45-årige, at pengene var overført, at de ville være på hans konto inden for 24 timer.

Den 45-årige sælger fik kort efter en sms, der så ud, som om den kom fra Danske Bank, hvor det fremgik, at banken havde godkendt overførslen, og at pengene ville bliver overført til hans konto i løbet af 24 timer.

Men den 45-årige mand var i kraft sit erhverv ret overbevist om, at der var tale om en falsk sms. Og ved nærmere undersøgelse kunne han også konstatere, at det registreringsnummer og kontonummer, der fremgik af sms'en ikke eksisterede.

Han kontaktede derfor politiet og fortalte, at han havde aftalt at mødes med køberen ved McDonald's på Grenaavej i Risskov for at overlevere telefonen.

Da køberen dukkede op som aftalt, lå politiet på lur, og den 16-årige dreng blev anholdt og sigtet for forsøg på bedrageri.

dp

Publiceret 17 February 2020 11:53