Arkivfoto

Arkivfoto

Mand skudt på åben gade i Aarhus

Politiet søger vidner til en skudepisode i Brabrand, hvor en 29-årig mand er skudt og i kritisk tilstand

En 29-årig mand blev torsdag aften ramt af skud under et slagsmål på gaden i Brabrand.

Han blev indlagt på hospitalet og er i kritisk tilstand, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fik klokken 23.04 en anmeldelse om, at blev affyret skud på Inger Christensens Gade ved Gudrunsvej i Brabrand, og at en person var blevet ramt.

Flere patruljer kørte til stedet, men da de kom frem, var episoden overstået.

Det viste sig, at den 29-årige mand allerede var kørt til skadestuen. Her ventede politiet, der anholdt fem mænd, som ankom sammen den sårede mand.

Alle fem, der er 20-27 år, blev anholdt, men de vil formentligt blive løsladt, når de er blevet afhørt, fordi der umiddelbart ikke er grundlag for at sigte dem i sagen.

"Vi tager det særdeles alvorligt, når der bliver affyret skud på åben gade, og derfor har vi også sat alle sejl ind for at opklare sagen hurtigst muligt. Vi har i løbet af aftenen og natten afsøgt gerningsstedet, vi har foretaget ransagninger og adskillige afhøringer, og vi er i fuld gang med efterforskningen for at finde ud af, hvad der præcist er sket, og hvem der var involveret. Men det er endnu for tidligt at konkludere, om det er banderelateret, eller om der ligger et personopgør bag," siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i pressemeddelelsen fra politiet.

Lokalavisen har efterfølgende snakket med politiinspektøren, som af hensyn til efterforskningen holder kortene tæt til kroppen. Han vil ikke sige, hvor den 29-årige mand er blevet ramt, men det er politiets opfattelse, at der blev afgivet mere end ét skud i forbindelse med slagsmålet i Brabrand.

Politiet vil heller ikke kommentere nærmere på relationen mellem den sårede og de fem anholdte udover det allerede oplyste, at de ankom sammen til skadestuen. Jesper Bøjgaard Madsen vil ikke oplyse, hvor den sårede mand er fra, men de fem anholdte har alle en relation til Aarhus. Det er dog fortsat politiets indtryk, at de ikke umiddelbart vil blive sigtet i sagen, som politiet ser med stor alvor på.

"Vi vil ikke acceptere skyderi på åben gade og sætter alt ind på at finde frem til de ansvarlige," siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen til Lokalavisen.

Efter episoden ruller politiets mobile politistation til Brabrand fredag klokken 15, hvor man kan få en snak med betjentene.

Østjyllands Politi hører meget gerne fra vidner, som har set skudepisoden, eller som har oplysninger, der kan føre til gerningsmændene.

dp

Publiceret 07 February 2020 10:05