Mand afleverede frivilligt bilnøgle til politiet.

Mand afleverede frivilligt bilnøgle til politiet. Modelfoto: Adobe Stock

Politirapporten: "Jeg har ikke noget kørekort, og bilen er nok stjålet"

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport 28. januar 2020

Høflig biltyv: Værsgo, du skal vist have nøglen

En 28-årig mand vidste åbenbart godt, hvad klokken var slået, da han mandag kl 16.30 blev standset af en patrulje på Viborgvej i Tilst. I hvert fald lagde han straks bilnøglen i hånden på den ene betjent, mens han sagde: ”Værsgo, den skal du vist have. Jeg har ikke noget kørekort, og bilen er nok stjålet.”

Det viste sig, at være fuldstændigt korrekt, og den 28-årige mand blev anholdt og sigtet for at køre uden førerret og for tyveri. Bilen viste sig at stamme fra en adresse i Silkeborg, hvor den var blevet stjålet i julen. En 23-årig mand, som var passager i bilen, blev sigtet for at have en ulovlig kniv på sig.

Mand uden kørekort sigtet for tyveri fra biler

En patrulje fra Østjyllands Politi anholdt mandag kl. 20.54 en 20-årig mand, som sigtes for have brudt ind i en bil ved Vejlby-Risskov Hallen. Betjentene standsede manden i sin bil kort derfra – egentligt fordi de konstaterede, at han var frakendt kørekortet. Men inde i bilen lå der tyvekoster, som patruljen fandt ud af stammede fra bilen på hallens p-plads. Han blev derfor også sigtet for tyveri.

Der var begået indbrud i mindst én anden bil på p-pladsen, og Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere for at finde ud af, om den 20-årige kan kobles sammen med flere indbrud.

To mænd anholdt for at stjæle bil

Natten til tirsdag kl. 3.40 standsede en patrulje en bil med to 24-årige mænd, som kørte rundt på Skanderborgvej i Viby. Bilen var stjålet dagen før på Langeland, og begge mænd blev derfor anholdt og sigtet for tyveri. Føreren af bilen blev desuden sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret og for ikke at have sele på.

29-årige havde våben i bilen og narko i blodet

En patrulje fra Østjyllands Politi fik mandag kl. 11.40 øje på en bilist, som de vidste var frakendt kørekortet. De fik ham derfor med det samme til at standse på en tankstation på Rytoften i Aarhus V. Her blev den 29-årige mand bag rattet sigtet for at køre uden førerret. På instrumentbrættet lå en kniv, som han også blev sigtet for at besidde.

Manden forsikrede betjentene om, at der ikke var flere ulovlige ting i bilen, men de besluttede sig alligevel for at ransage den. God idé – for bag i bilen lå en peberspray og et ulovligt kanonslag, så det gav yderligere to sigtelser.

En narkotest af den 29-årige gav udslag for kokain, og så blev han anholdt og fik en sigtelse for narkokørsel oveni.

Udenlandsk tyv fik straksbøde

En 37-årig mand fra Litauen blev mandag kl. 13.43 anholdt og sigtet for tyveri, efter at personalet i Bilka i Tilst havde tilbageholdt ham. En medarbejder opdagede, at den 37-årige stjal fire flasker gin og ni flasker parfume, som han forsøgte at stikke af med. Det lykkedes dog ikke, da medarbejderne fik standset ham og tilkaldt politiet.

Da den 37-årige ikke er dansk statsborger og ikke har fast bopæl i Danmark, blev han tildelt en straksbøde, som han skulle betale med det samme.

Færdsel

Tirsdag kl. 2.00 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hejredalsvej i Brabrand. Da patruljen fandt kokain og skunk i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Indbrud i private hjem i Aarhus Kommune

• På Jadevej i Skødstrup begået mellem fredag d. 24/1 kl. 16.00 og mandag d. 27/1 kl. 6.30

• På Mejlbyvej i Ødum begået mandag d. 27/1 kl. 9.26

• På Skæring Hedevej i Egå begået mellem fredag d. 24/1 kl. 9.15 og mandag d. 27/1 kl. 12.50

• På Skødstrupbakken i Skødstrup begået mandag d. 27/1 kl. 13.05

• På Holmevej i Højbjerg begået tirsdag d. 31/12 kl. 15.00

• På Februarvej i Aarhus V begået mandag d. 27/1 mellem kl. 11.00 og kl. 13.40

Publiceret 28 January 2020 20:03