Modelfoto

Ung mand fængslet for groft røveri på rasteplads

Politiet kræver 20-årig mand varetægtsfængslet for groft røveri i Harlev

Af
Jeppe Rafn

En 20-årig mand fra det vestlige Aarhus er blevet anholdt og sigtet for 'røveri af særlig grov beskaffenhed' mod to personer på en rasteplads i Harlev.

Røveriet skete onsdag aften klokken 19.30, oplyser Østjyllands Politi til Lokalavisen, og den 20-årige mand bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, hvor politiet vil kræve ham varetægtsfængslet.

Anklageren vil anmode om lukkede døre til grundlovsforhøret, så det er begrænset, hvad politiet ønsker at oplyse om sagen.

Lokalavisen har dog fået oplyst, at de to forurettede er en kvinde på 31 år og en mand på 34 år, som kender hinanden. De kørte i bil og ankom sammen til rastepladsen i Harlev, hvortil den sigtede også var ankommet til i bil. Politiet ønsker ikke at oplyse, om den sigtede og ofrene kender hinanden, eller at komme med nærmere detaljer omkring, hvad der skete.

Røveri straffes ifølge loven med op til seks års fængsel. Hvis man tiltales for 'røveri af særlig grov beskaffenhed', stiger strafferammen til 10 års fængsel.

Opdatering: Han er varetægtsfængslet i fire uger

Straffeloven § 288

For røveri straffes med fængsel indtil 6 år den, som for derigennem at skaffe sig eller andre uberettiget vinding ved vold eller trussel om øjeblikkelig anvendelse af vold

1) fratager eller aftvinger nogen en fremmed rørlig ting,

2) bringer en stjålen ting i sikkerhed eller

3) tvinger nogen til en handling eller undladelse, der medfører formuetab for den overfaldne eller nogen, for hvem denne handler.

Stk. 2. Straffen kan stige til fængsel i 10 år, når et røveri er af særligt grov beskaffenhed navnlig på grund af dets særligt farlige karakter, udførelsesmåden eller omfanget af den opnåede eller tilsigtede vinding, eller fordi gerningsmanden er trængt ind i et privat hjem for at begå røveri, eller når et større antal forbrydelser er begået.

Publiceret 23 January 2020 12:27