Politiet bevogter Retten i Aarhus under grundlovsforhør med 14 mænd.

Politiet bevogter Retten i Aarhus under grundlovsforhør med 14 mænd. Øxenholt Foto

14 mænd fængslet for vold og kidnapning af to mænd i Gellerup

Bandekonflikt førte til kipnapning i det vestlige Aarhus

Af
Jeppe Rafn

14 mænd blev torsdag varetægtsfængslet i et grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Mændene var onsdag aften blevet anholdt for at kidnappe to mænd på en parkeringsplads på Gudrunsvej i Gellerup. Det skriver Ritzau ifølge JP Aarhus.

De to mænd blev truet med pistoler og blev ifølge sigtelsen også overfaldet med køller.

Politiet fik nys om, at nogen blev tilbageholdt mod deres vilje, og rykkede ud til Gellerup. En bil med fire mænd stak af, men blev eftersat og standset i Tilst, hvor mændene blev anholdt og lagt i håndjern.

Bil med fire mænd blev eftersat i Gellerup og standset i Tilst.

Bil med fire mænd blev eftersat i Gellerup og standset i Tilst. Øxenholt Foto

Tre andre biler slap fri, men blev senere anholdt på motorvejen ved Vejle i en koordineret aktion mellem Østjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi. Motorvejen var kortvarigt lukket i forbindelse med aktionen.

I bilerne var der 10 mænd, som blev anholdt. Derudover var de to kidnappede mænd i hver sin bil, har politiet oplyst.

Jernring om retten

Grundlovsforhøret i Retten i Aarhus med de 14 mænd fandt sted under massive sikkerhedsforanstaltninger. Retsområdet var afspærret med polititape og bevogtet af flere betjente med hunde. 12 personer blev bortvist fra retsområdet for at undgå ballade.

Retsmødet begyndte klokken 16 og sluttede først flere timer senere. Alle 14 mænd blev varetægtsfængslet i fire uger ved grundlovsforhøret, der efter politiets ønske skete for lukkede døre, fordi man mener, der er medgerningsmænd på fri fod, og at det vil hindre sagens opklaring, hvis de kan læse om forhøret i retten.

De anholdte var iført håndjern og hvide overtræksdragter og blev kørt væk fra retten med fuld udrykning.

"På nuværende tidspunkt er det politiets opfattelse, at der er tale om en isoleret hændelse mellem to bandegrupperinger, og at det bunder i en personlig strid," siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Publiceret 17 January 2020 07:36