Foto: Rigspolitiet

17-årig fængslet: Truede 13-årig med bank

To teenagere sidder varetægtsfængslet for gaderøveri mod 13-årig dreng

Af
Jeppe Rafn

Østjyllands Politi har foretaget en ny anholdelse i sagen om en 13-årig dreng, som 25. december blev udsat for et gaderøveri ved Frederiksbjerg Skole i Aarhus C.

Her blev han opsøgt af nogle ældre drenge, som truede ham til at aflevere sin jakke og bælte.

"En af dem siger, 'hvis du ikke giver mig tingene, så banker jeg dig'," fortæller Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

Den 13-årige vidste, hvem den ene af de ældre drenge var, så han blev hurtigt anholdt og dagen derpå varetægtsfængslet i fire uger frem til 20. januar. Det var en 16-årig dreng.

Nu har politiets videre efterforskning ført frem til en 17-årig dreng, der er blevet anholdt og i dag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han er sigtet for røveri i forening med den 16-årige og blev varetægtsfængslet frem til 20. januar.

"Han er blevet varetægtsfængslet frem til samme dato som den 16-årige, så deres sager kan behandles samtidig. De er sigtet for gaderøveri, som vi ser meget alvorligt på," siger Jakob Christiansen, pressemedarbejder ved Østjyllands Politi.

Politiet efterforsker stadigvæk sagen og oplyser i den forbindelse, at der muligvis har deltaget en tredje person i røveriet mod den 13-årige dreng.

Publiceret 14 January 2020 11:15