Brandvæsnet i aktion i Gellerup nytårsnat.

Brandvæsnet i aktion i Gellerup nytårsnat. Øxenholt Foto

Bus og brandbiler bombarderet med fyrværkeri i Gellerup

17 fyrværkeriangreb på brandfolk i hele landet, blandt andet i Gellerup

Af
Jeppe Rafn

Nytårsaften og nytårsnat har været særdeles travl for landets kommunale beredskaber, der er rykket ud 567 gange fra tirsdag kl. 12 til onsdag kl. 04.

Beredskaberne plejer at rykke ud omkring 400 gange på en 'normal' nytårsaften, så der har altså været langt mere end almindeligt at se til - faktisk 40 procent flere sager end normalt.

Til de mange brande har der været over 1.800 brandfolk i gang - nogle af dem er dog gengangere ved flere udrykninger, oplyser Danske Beredskaber nytårsmorgen.

"Den klassiske opgave er skraldespands- og containerbrande, der forekommer i næsten alle dele af landet, og ofte er bevidst påsatte. I den mere dramatiske ende har der været 49 bilbrande i det fri og fem brande i motorcykler og/eller knallerter," siger journalist Cecilie Hedegaard Petersen i en pressemeddelelse fra Danske Beredskaber.

I løbet af nytårsdøgnet har der været 17 fyrværkeriangreb mod brandfolk.

"Det er heldigvis stadig et fåtal, der ikke ved, hvordan man skal fejre nytår. Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vores brandfolk, og derfor er fyrværkeriangrebene naturligvis noget, vi tager meget alvorligt," siger Cecilie Hedegaard Petersen.

Ifølge TV 2 er der skudt mod brandvæsnet blandt andet i Valby, Roskilde, på Fyn og i Gellerup i Aarhus. I Gellerup blev der skudt mod en brandbil, der kom kørende. Ligeledes i Gellerup blev der skudt mod en bus, som man kan se blive bombarderet med fyrværkeri.

Video: Øxenholt Foto

Hovedstadens Beredskab oplyser, at der fem gange er skudt mod deres brandfolk.

Publiceret 01 January 2020 08:59