Østjyllands Brandvæsen på arbejde på Rosenhøj Allé i Viby. Foto: Øxenholt Foto

Østjyllands Brandvæsen på arbejde på Rosenhøj Allé i Viby. Foto: Øxenholt Foto

Indsatsleder med opsang til unge som angriber brandvæsenet og politiet med fyrværkeri

Østjyllands Brandvæsen blev ikke taget imod med kyshånd, da man juledag ved 18-tiden rykkede ud til en containerbrand på Rosenhøj Allé i Viby. Og da en politipatrulje fredag aften rykkede ud i forbindelse med en politiforretning på Kappelvænget i Aarhus V., blev den beskudt med bomberør.

Disse episoder får panderynkerne frem hos indsatsleder Brian Arendtsen fra Østjyllands Brandvæsen, skriver Aarhus Stiftstidende.

"Hvis vi eksempelvis skal ind i et boligområde som Rosenhøj, hvor vi ved, at der kan være en risiko, så kan vi være nødt til at parkere et stykke derfra og bruge tid på at vurdere, om vi overhovedet tør risikere at sætte brandmænd ind," fortæller indsatslederen, som samtidig håber, at mediernes fokus på problemet vil få de unge til at tænke sig bedre om.

"Jeg vil virkelig opfordre til, at forældre og andre med relation til de unge mennesker prøver at få dem til at forstå, hvad konsekvensen kan være for det område, de bor i. Hvis vi ikke kan komme frem til en containerbrand, så kan den brede sig til en bygning, og så er det altså deres forældres lejlighed, der pludselig brænder," siger Brian Arendtsen til Aarhus Stiftstidende.

Han understreger, at problemerne ikke er af samme omfang i det daglige. Det er her op mod nytår, at det er eskaleret.

jn

Publiceret 28 December 2019 17:13